Annonssamarbete med HSB

Sista chansen att köpa nyproduktion i populära Luthagen Strand

De exklusiva lägenheterna i etapp ett av HSB:s brf Luthagen Strand gick åt snabbt. Efter sommaren släpps bostäderna i etapp två, vilket enligt Carolina Sohlberg hos Riksmäklaren ger en sällsynt möjlighet att köpa nyproduktion i den här klassen. ”Både läget och standarden är något utöver det vanliga.”

Anette Olsson, inredare på HSB, och Carolina Sohlberg, fastighetsmäklare hos Riksmäklaren.

Anette Olsson, inredare på HSB, och Carolina Sohlberg, fastighetsmäklare hos Riksmäklaren.

Foto: Mediehuset UNT

Native2022-05-10 09:47
Detta är ett annonssamarbete.

Alldeles intill Fyrisån i främre Luthagen med direkt närhet till Luthagens hjärta med restauranger, butiker, fin arkitektur och parker, planeras nu den andra och sista etappen av brf Luthagen Strand. Här kommer det finnas allt från ettor till sexor på över 180 kvadratmeter, och gemensamt för samtliga bostäder är att de andas kvalitet. 
   – Här får du i vissa lägenheter en extra hög takhöjd, rymliga balkonger – i flera fall terrasser – och inredning i standardurvalet som du vanligtvis bara kan få genom tillval, förklarar Carolina Sohlberg, fastighetsmäklare hos Riksmäklaren.  

undefined
All inredning håller en hög standard och har en modern design.

I lägenheterna i brf Luthagen Strand är kvadratmetrarna välfördelade, rummen är generellt större än i traditionell nyproduktion och inredningen är skräddarsydd därefter. Här följer man inte givna standardmått för alla bostäder, utan säkerställer att allt är optimerat för varje bostads storlek. All inredning håller dessutom en hög standard och har en modern design. 
   – I badrummen är exempelvis kommod och handfat anpassade efter badrummets storlek. Köksskåp, dörröppningar och innerdörrar i bostäderna är också väl tilltagna för att matcha takhöjden. Man ska känna att allt är genomtänkt in i minsta detalj, säger Anette Olsson, inredare på HSB.    
   Hon berättar vidare att det i många av lägenheterna ingår bastu, vinkyl, köksö med häll och ho samt dressing room, och i samtliga bostäder ingår det helintegrerade premiumvitvaror och ekparkett – vitpigmenterat om man önskar.  
   – Jag skulle personligen kunna flytta in i en lägenhet här utan att känna att jag behöver göra extra tillval. HSB har redan plockat in det bästa i standardsortimentet, konstaterar hon. 

undefined
Inredningen i badrummen är skräddarsydda och flera bostäder har egen bastu.

Unikt för etapp två är att det kommer finnas några få ettor och två stycken väl tilltagna etagevåningar högst upp i huset på 184 respektive 183 kvadratmeter. 
   – I första etappen var tvåor det minsta bostadsalternativet, så ettorna kommer nog bli eftertraktade här. Sedan har vi de fantastiska etagevåningarna med terrass och balkong. Bostäder av det slaget ser man sällan i det här läget, säger Carolina.  
   I stort anser hon att det känns väldigt bra att kunna erbjuda de som inte hann få en önskad lägenhet i etapp ett en ny möjlighet att bosätta sig i Luthagen Strand. 
   – Bostäderna i etapp ett gick snabbt, dels därför att bosparare och medlemmar i HSB har förtur, men dels också för att det är en så pass sällsynt nyproduktion. Många som väntat på att rätt tillfälle skulle dyka upp för att de exempelvis skulle sälja sin villa och flytta till stan, gjorde slag i saken till etapp ett, berättar Carolina. 

undefined
I många av lägenheterna ingår bland annat bastu, vinkyl, köksö med häll och ho samt dressing room, och i samtliga bostäder ingår det helintegrerade premiumvitvaror och ekparkett – vitpigmenterat om man önskar.

I husets markplan kommer det i etapp två att finnas en relaxavdelning med bastu, dusch och sittgrupp. Avdelningen planeras i direkt anslutning till föreningens lummiga innergård, tillgänglig för alla boende att använda. 
   – Det blir en härlig tillgång, inte minst för de som valt en något mindre bostad i huset där man inte har bastu i den egna lägenheten, säger Carolina. 
Anette Olsson berättar vidare att inredningen även här kommer andas kvalitet och gå i ljusare, naturliga nyanser plus att mycket naturmaterial kommer användas för en harmonisk känsla.  
   – Det här ska bli en plats för avkoppling, återhämtning och välmående, och då är det viktigt att även inredningen bidrar till det.  

undefined
Den lummiga innergården blir en tillgång för boende i både etapp ett och två av HSB:s brf Luthagen Strand.

Ytterligare något som är tänkt att bidra till den höga bostandarden är de verksamheter som kommer att finnas i de kommersiella lokalerna i markplan både i etapp ett och två.  
   – Det kommer bli handplockade verksamheter där som ska ge ett mervärde till de boende i föreningen, säger Carolina.  
   Man har också tänkt till kring parkeringsmöjligheterna för dem som bosätter sig i brf Luthagen Strand. Ett rymligt garage kommer anläggas i källarplanet där samtliga platser kommer ha laddningsmöjlighet.  
   – Man ska kunna ta hissen direkt ner till sin bil i garaget. Att bo i brf Luthagen Strand ska helt enkelt vara behagligt på alla plan, avslutar Carolina Sohlberg.  

undefined
Anette Olsson, inredare på HSB, och Carolina Sohlberg, fastighetsmäklare hos Riksmäklaren.

Läs mer om Brf Luthagen Strand etapp två och anmäl intresse här hos HSB

FAKTA

BRF LUTHAGEN STRAND ETAPP 2

Antal bostäder: 64 
Antal rum: 1–6 rum och kök 
Boarea: 32–184 kvm 

HSB BYGGER BOSTÄDER SOM TAR HÄNSYN TILL KLIMATET 
HSB arbetar för att deras nybyggda bostäder ska miljöcertifieras och nå nivå silver enligt systemet Miljöbyggnad. Det innebär så låg miljöbelastning som möjligt, god innemiljö med sunda material och att husen projekteras med högt satta energikrav. 

FÖRTUR TILL BOSTÄDER 
Genom att bospara hos HSB får du både möjlighet att spara pengar till din kontantinsats och förtur till såväl hyresrätter som nybyggda bostadsrätter runt om i Sverige. Läs mer om HSB Bospar här

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.