Annonssamarbete med Linnéas simskola

”Simskolan – en av veckans absoluta höjdpunkter”

ANNONS. Allt fler barn går i simskola från tidig ålder, vilket det finns många vinningar med. Att känna sig säker i vattnet kan bli livsavgörande, och barn och föräldrar får kvalitetstid tillsammans som bygger trygghet och tillit. Hos Linnéas Simskola i Uppsala har man tagit ett helhetsgrepp om dessa bitar, vilket många familjer värdesätter.

Foto:

Native2020-05-18 12:05
Detta är ett annonssamarbete.

Familjen Eriksson-Eklund har gått hos Linnéas Simskola i Uppsala sedan 2016, och hela familjen upplever att onsdagseftermiddagarna – då de två sönerna går i simgrupperna efter varandra – är en av veckans absoluta höjdpunkter. 
   Vi möter mamma Mikaela och äldsta sonen Sebastian, fem år, i den lika välkomnande som lekfullt inredda entrén på simskolan en stund innan dagens simträningar börjar. Sebastian visar oss flera trix man kan göra i lekavdelningen och pekar sedan ut en hajfena i Linnéa-shopen, som man kan fästa på ryggen och som hjälper en att flyta.
   ­– Men en sådan behöver jag inte önska mig i julklapp, för den har jag redan, berättar han stolt.
   Strax därefter kommer pappa Peter och lillebror Jonathan, tre år, ut från toaletten. De har fixat till frisyren, eftersom vi ska ta några bilder.

I Linnéashopen hittar du bland annat simhjälpmedel och badkläder. (extern länk)

När Sebastian var liten gick de på babysim på en annan simskola, men blev rekommenderade att testa Linnéas. Skillnaden tycker både Mikaela och Peter är påtaglig.
   ­– Pedagogiken bakom undervisningen på Linnéas är unik. Allt är genomtänkt för att barnen ska tycka det är kul och känna sig trygga, samtidigt som barnen hela tiden lär sig nya saker och utvecklas, konstaterar Mikaela.
   Peter minns särskilt omvärderingen han i begynnelsen gjorde av simlektionernas längd.
    ­– Jag ska erkänna att jag i början tyckte att 30-minuterslektioner verkade som kort tid att hinna något på. Men jag insåg rätt snabbt att det är en så pass strukturerad, intensiv och händelserik halvtimme att det skulle vara svårt för grabbarna att hålla fokus längre än så, ler Peter.

LÄS MER om Linnéas simskola här. (extern länk)

undefined
Både Peter och Sebastian uppskattar det strukturerade upplägget under 30-minuterslektionerna.

Simskolan har haft flera viktiga syften för familjen. Alla är överens om att de har väldigt kul tillsammans och att man får en stunds genuin kvalitetstid tillsammans, där surfplattor och andra distraktioner inte ens kommer på tanke. Simskolan har också bidragit till en stor trygghet.
    ­– Barnen lär sig respektera och hantera att vara i vatten på ett väldigt bra sätt, något de har nytta av resten av livet. Eftersom vi har pool hemma är vi såklart också extra måna om att barnen får med sig de här bitarna, då de vistas i och nära vatten stora delar av sommarhalvåret, berättar Mikaela.

undefined
Att få kvalitetstid tillsammans utan yttre distraktioner är något Jonathan och Mikaela värdesätter.

På väg mot omklädningsrummen stannar vi till vid en tavla där man kan se de olika simkurser som finns på simskolan.
   ­– Jag går i gruppen Svärdfisk! Vi får crawla och simma ner till botten – utan simglasögon för att lära oss se under vattnet, förklarar Sebastian entusiastiskt. 
   Jonathan pekar på Späckhuggaren på tavlan och fyller snabbt i:
   – I den här gruppen går jag. Vår fröken heter Cia, hon är snäll. Vi brukar göra kullerbyttor ner i vattnet och dyka efter leksaker som sjunker olika fort.

LÄS MER om det olika simkurserna hos Linnéas simskola här. (extern länk)

undefined
Jonathan och Sebastian har gått hos Linnéas simskola i flera år och går nu i mer avancerade grupper.

Efter att ha passerat omklädningsrummen för ombyte och dusch har det blivit dags för simträningen, och först ut är Svärdfiskarna. Pappa Peter brukar gå med Sebastian och Mikaela med Jonathan.
   – Vi brukar gå en period var med varje barn, sen byter vi. Det funkar bra för oss, då man lätt hänger med i barnets utveckling och kan hjälpa till på bästa sätt, berättar Mikaela.
   Peter och Sebastian kommer först tillbaka till entrén efter träningen. Sebastian leker en stund medan Peter värmer pannkakorna de haft med sig för att äta till middag i köksavdelningen. Lagom till att Peter dukat fram maten ansluter också Mikaela och Jonathan för att runda av den händelserika kvällen tillsammans med familjen. De slår sig ner vid ett av de runda borden. 
   En liten stund senare hörs ett glatt ”hejdå!”, innan familjen kliver ut genom dörren och lämnar simskolan för den här veckan.

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio 
– en del av Upsala Nya Tidning

Aktuella kursstarter: Under januari 2020
Antal simgrupper i veckan: 100 
Max antal elever per grupp:
Omklädningsrum: Herr och dam 
Vattentemperatur: 34-35 grader 
Bilparkering: Ja, kostnadsfri 
Barnvagnsparkering: Ja 
Busshållplats: Märstaplan 
Promenadavstånd från Centralstationen: Cirka 10 minuter

Håll dig uppdaterad om det senaste på Linnéas Simskolas Facebooksida och Instagramsida

Karta: Linnéas Simskola
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.