Annonssamarbete med Folkhälsomyndigheten

Simskola som vanligt, men ändå annorlunda

Under rådande omständigheter är det vanligt att familjer eller andra som normalt umgås hyr Linnéa-bassängen.
Under rådande omständigheter är det vanligt att familjer eller andra som normalt umgås hyr Linnéa-bassängen.

ANNONS. Simundervisningen hos simskolan fortsätter med nya rutiner anpassade efter rådande coronaläge. Och det sker med bravur.

Native 11 maj 2020 16:27
Detta är ett annonssamarbete.

Hos Linnéas Simskola i Uppsala ställdes mycket på sin spets när Folkhälsomyndigheten tidigare under våren skärpte sina riktlinjer till följd av coronaläget. Från att ha haft en rejäl genomströmning av barn, föräldrar samt far- och morföräldrar i såväl bassäng och omklädningsrum som fika- och lekavdelning i simskolans lokaler, blev det efter omfattande anpassningar betydligt lugnare. Men verksamheten rullar som aldrig förr, bara under lite nya former. 
  – När de stramare riktlinjerna kom den första april insåg vi att det behövdes stora anpassningar för att kunna fortsätta bedriva verksamheten, om det ens skulle fungera att ha öppet alls. Vi beslutade därför att stänga ner simskolan tillfälligt för att gå till botten med det, berättar Ludmilla Rosengren, läkare, KBT-terapeut och ägare av Linnéas Simskola.

undefined
Ludmilla Rosengren, grundare av Linnéas Simskola, har tillsammans med sin personal gjort omfattande anpassningar med anledning av coronaläget.

Efter en snabb men grundlig översikt av verksamheten var det inte långt från tanke till handling. Simskolans personal skred till verket med nödvändiga förändringar för att återigen kunna rulla igång och välkomna sina simmare, bara en vecka senare. 
  – Det handlade om allt från att anpassa omklädningsrummen för att alla ska hålla avstånd, till att lägga om hela schemat med alla våra simgrupper. Vanligtvis har vi sex till åtta barn i varje grupp och två grupper samtidigt i bassängen. Nu har vi varannan vecka endast privatlektioner, för de som bör eller vill hålla sig på så stort avstånd från andra som möjligt. Varannan vecka har vi små grupper med bara tre barn med varsin förälder i bassängen samtidigt, förklarar Ludmilla.
  De som påbörjat sin termin och fick den avbruten i och med de nya riktlinjerna fick tre alternativ, antingen privatlektioner, deltagande i mindre grupp eller få pengarna tillbaka.
  – Det har känts bra att kunna erbjuda olika möjligheter, och vi har simmare som valt alla olika alternativ, säger Ludmilla.

undefined
Omklädningsrummen har setts över för att alla ska hålla nödvändigt avstånd.

Inget har lämnats åt slumpen när Linnéas Simskola gjorde sina anpassningar. Utöver att det nu är väldigt få i bassängen samtidigt under lektionerna så har rutinerna under och i samband med simtillfällena också fått sina justeringar.
  – Vi har anpassat övningar i vattnet och rutiner generellt så att man aldrig ska behöva komma för nära någon annan, varken i bassängen eller på land i lokalerna. Vi tog också bort sprutleksaker och uppblåsbara armringar. Nu använder vi armringar igen, men varje simlärare har då sina egna som de blåser upp själva till barnen, berättar Ludmilla.
  Flexibiliteten är också stor i fråga om möjlighet att kunna utöva vattenträning eller nyttja bassängen.
  – Man kan hyra bassängen själv eller gå ihop några stycken som normalt umgås när bassängen är ledig. Det går också att boka privatlektioner under lediga tider, förklarar Ludmilla.

LÄS MER om de anpassningar som gjorts hos Linnéas Simskola till följd av rådande coronaläge här.

undefined
Under rådande omständigheter är det vanligt att familjer eller andra som normalt umgås hyr Linnéa-bassängen.

Ludmilla understryker också hur glad hon är att de lyckats hitta lösningar som deras simmare är nöjda med och som möjliggör att de kan fortsätta hålla sin verksamhet igång.
  – Det vi gör är viktigt och syftar inte bara till att rädda liv, det stärker barnen och deras relationer på ett bra sätt också, menar hon.
  Hos Linnéas Simskola står vattensäkerheten i fokus i den lika lekfulla som strukturerade undervisningen. Allt man gör under simtillfällena syftar till att barnen ska känna sig trygga och säkra i vattnet, uppleva att de lär sig viktiga saker och få bättre självförtroende överlag. 
  – En av de viktiga sakerna vi fokuserar på är att minimera drunkningsrisken, men jag kan se att simundervisningstillfällena ger så mycket mer än ”träning”. Eftersom båda eller en av föräldrarna alltid är med i vattnet och vi är noga med att inlärningen ska ske med tillit i fokus, så förbättras relationen mellan föräldrar och barn. Det utvecklas en ömsesidig respekt som man ofta tar med sig i andra situationer i livet också, konstaterar Ludmilla.

Anmälan till simskolans sommarkurser har precis öppnat, och även där har man tagit hänsyn till det rådande läget. Kurserna innefattar fem simtillfällen under en vecka, måndag till fredag, och antalet deltagare per grupp är begränsat till max fyra personer. Även under sommaren kan man boka privatlektioner. 
  – Vi har tagit hänsyn till att fler än vanligt kommer hålla sig på hemmaplan i år och kan vilja ha något både kul och bra att göra under sommarledigheten. Här får man chans att förbättra simkunskaperna avsevärt under bara en vecka, och
samtidigt blir det kvalitetstid under roliga former med en förälder, avslutar Ludmilla med en välkomnande gest.
 

Linnéas Simskola erbjuder babysim och simskola för barn från 3 månader upp till 10 år. I det ordinarie utbudet finns också olika typer av vattenträning för vuxna samt sjöjungfrusim för simkunniga barn, aktiviteter som nu är pausade under rådande läge.
Lokalerna är helt tillgänglighetsanpassade och det finns en lift vid bassängen för den som behöver assistans.
Bassängen går att hyra under lediga tider.
Intresserad av att hyra bassängen? Mer info hittar du här.
 

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio 
– en del av Upsala Nya Tidning

Max antal elever per grupp just nu: 1–4 
Omklädningsrum: Herr och dam
Vattentemperatur: 34–35 grader
Aktuella kursstarter: Sommarsimskola vecka 25–30 
Bilparkering: Ja, kostnadsfri
Barnvagnsparkering: Ja
Busshållplats: Märstaplan 
Promenadavstånd från Centralstationen: Cirka 10 minuter

Håll dig uppdaterad om det senaste på Linnéas Simskolas Facebooksida och Instagramsida

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.