Detta är ett annonssamarbete

Såhär får du råd att köpa din drömbostad i Uppsala

Nu har du möjlighet att köpa din nya bostad i BRF Rosendals Trädgård. Genom OBOS Deläga kan du köpa halva lägenheten – men bo i hela.

Native 16 november 2021 13:04
Detta är ett annonssamarbete.
undefined
"Det blir ett urbant och grönskande kvarter där man tänkt noga på allt från den yttre miljön till lägenheternas planlösningar", säger Emil Kroll, försäljningschef vid OBOS Kärnhem.

BRF Rosendals Trädgård kommer att vara framtidens boendeform med gemensamma odlingar på föreningens takterrass med stora sociala ytor. 

Husen byggs med omtanke om miljön och det kommer att vara solceller på taken, en cykelpool, en bilpool och dessutom planeras det för ett återbruksrum. 

Det ska vara enkelt att bo i Rosendals Trädgård och du ska kunna göra det utan att ha en egen bil. 

Det nya kvarteret består av 94 moderna och ljusa lägenheter från 1 till 4 rum och kök med grönskande balkonger och en stor och mysig innergård.

 – Det blir ett urbant och grönskande kvarter där man tänkt noga på allt från den yttre miljön till lägenheternas planlösningar. Rosendal kommer bli ett fint tillskott i den här expansiva delen av Uppsala. Det bekräftas av att vi redan har gott om intressenter. Vi har även valt att satsa på fler större lägenheter, vilket inte är så vanligt i Rosendal då mycket av det som byggs här är mindre bostäder anpassade för studentlivet, säger Emil Kroll, försäljningschef på OBOS Kärnhem. 

undefined
Såhär kommer innergården att se ut när nya BRF Rosendals trädgård står klar med totalt 94 lägenheter.

I närheten av bostäderna kommer det även att finnas en ny grundskola, idrottshall, aktivitetsytor, Rosendals torg samt den fina parken Carls hage. 

– Eftersom Rosendal som område blir allt mer etablerat vill vi också kunna erbjuda fler möjligheten att bo kvar här över tid. Det i kombination med möjligheten till köp genom OBOS Deläga blir ett viktigt bidrag till en mer inkluderande bostadsmarknad i Uppsala, säger Emil Kroll.

OBOS mål är att alla ska ha råd att köpa en bostad. Därför är det möjligt att köpa en bostad genom OBOS Deläga.

Du bestämmer själv om du vill köpa 50, 60, 70, 80 eller 90 procent av bostaden. Under en tioårsperiod har du sedan möjlighet att öka din andel stegvis eller köpa ut OBOS andel helt – efter din egen förmåga. 

– Vi slipar trösklarna för dem som kanske har svårt att komma in på bostadsmarknaden annars. Fler ska kunna komma in på marknaden och särskilt i storstadsregioner, där priset för en bostad kan vara högt, säger Anna Clara Dettner von Vegesack, chef för OBOS Medlem Sverige.

undefined
Det kommer vara stora och grönskande balkonger till lägenheterna.

Värt att notera är att OBOS Deläga ger en lägre månadskostnad jämfört med vad en nyproducerad hyresrätt kostar i månaden.

Genom att bli medlem i OBOS har du förtur till att köpa deras bostäder. Ju längre du varit medlem, desto tidigare får du välja ditt framtida drömboende. 

– Våra medlemmar har förtur till att köpa våra bostäder. Det kostar 300 kronor i inträdesavgift och 200 kronor i årsavgift. Om du blir medlem nu innan årets slut så bjuder vi på årsavgiften. Alla får köpa en bostad från oss, men våra medlemmar har som sagt förtur och får välja först, säger Anna Clara. 

Om du är en av de 15 första som tecknar avtal för en bostad i föreningen bjuder OBOS dessutom på månadsavgiften under de första 12 månaderna.

undefined
Det kommer finnas många härliga sociala ytor i nya BRF Rosendals trädgård.
Vill du veta mer?

Redan den 23 november kan ni få mer information om BRF Rosendals Trädgård. Kom till vårt säljstartsevent, mellan 17.30 och 18.30, med glöggmingel på Widerlövs kontor i Uppsala.

Här hittar du mer information om det nya kvarteret BRF Rosendals Trädgård. Försäljningen av bostäderna startar med en digital köpanmälan som öppnar 30 november kl 09.00 och som stänger 1 december klockan 09.00.

Här finns information för dig som vill veta mer om OBOS Deläga. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.