Annons

Rolf Guldsmed ger nytt liv till dina smycken

Har du smycken liggandes hemma och samlar damm i en byrålåda? Oavsett om det är en ring, ett par örhängen eller en halskedja så är smycken till för att användas och hos Rolf Guldsmed kan dina smycken få tillbaka sin forna glans.

Native 16 november 2021 16:05
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Sedan 1991 har Rolf Guldsmed bedrivit sin verksamhet i Celsiushuset på gågatan i centrala Uppsala. Med personlig kontakt, god service och hög kvalitet levererar de tre guldsmederna Jenny Davidsson, Lena Urtel och Jason Fredrikz unika smycken till sina kunder. 

— Vi utför alla typer av arbeten här i verkstaden och skickar inte i väg någonting. Det är vi själva som gör reparationer, omarbetningar och nytillverkning. Vi alla tre är måna om att göra ett bra arbete och kunderna är det viktigaste för oss, berättar Jason. 

De tre smederna designar och tillverkar nästintill hela butikens sortiment. Som kund kan du även själv vara med och designa dina egna smycken – en process som smederna mer än gärna hjälper till med. 

— För de kunder som har en idé men som kanske har svårt att visualisera smycket framför sig kan vi göra en 3D-skiss i datorn. Men oavsett hur vi gör skissen så är vi med och råder kunden till hur vi på bästa sätt tillverkar just deras design, säger Jason och Jenny fyller i: 

— Många tror att det är mycket dyrare med egendesignade smycken, men så är det inte. Vare sig det är kundens eller vår design så har vi något som passar alla och kan göra anpassningar efter budget. 

Från gammalt till nytt 
En av fördelarna med smycken av ädelmetaller är att de går att omarbetas till nya smycken.

— Man kanske har fått ärva en förälders vigselring som då har ett väldigt högt affektionsvärde, men som av storlek eller smak inte passar en själv. I stället för att låta ringen ligga kan vi hjälpa till att göra ett nytt smycke av materialet, som då passar en själv bättre men som ändå behåller det viktiga affektionsvärdet, berättar Lena. 

För att smederna på Rolf Guldsmed ska kunna omarbeta ett smycke behöver det finnas lite material att arbeta med. Om smycket som ska omarbetas är för tunt eller inte har tillräckligt med material går det även att lägga till nytt. Med andra ord är möjligheterna många när det kommer till att skapa något unikt just för dig. 

— De flesta vet vilket typ av smycke de vill göra och det kan vara alltifrån att skapa ett halssmycke av ett ensamt örhänge eller att ta vara på en sten och sätta i en ny ring. Oavsett om du har en tanke redan eller om du inte riktigt vet vad du vill göra så finns vi med hela vägen från idé till färdigt smycke. Vi hjälper till med design och att se till att det blir ett smycke av bra kvalitet som håller länge, menar Jenny. 

Lena fyller i: 

— Att omarbeta sina smycken blir alltmer populärt och det är väldigt personligt att vara med och designa ett alldeles eget smycke. En tidigare kund lämnade in sina föräldrars vigselringar och vi skapade ett halssmycke i form av ett hjärta av ringarna. Att se lyckan hos sina kunder när de får tillbaka sitt smycke värmer i hjärtat. 

Julens pärlor 
Att julens närmar sig med stormsteg är något som undgått få och beställningar på julklappar har redan börjat trilla in hos Rolf Guldsmed. Hängsmycken, örhängen och armband är populära julklappar som gör att man inte behöver fundera över storlek på samma sätt som med ringar. Denna vinter ser vi även att en klassiker återigen gör entré. 

— Pärlor är något som ofta kommer och går men som aldrig riktigt går ur tiden helt. Just nu ser vi att det blir alltmer populärt med pärlor i smycken igen och de kommer i såväl ringar och örhängen som armband och halsband. Så i år kanske det blir en pärla som ligger under granen? avslutar Lena. 

Rolf Guldsmed

Besök Rolf Guldsmed på Svartbäcksgatan 9 i centrala Uppsala. 

Öppet: 
tisdag–fredag: 10–18

lördag: 11–15 

Telefon: 
018-150590

Mejladress: 
info@rolfguldsmed.se 

 

www.rolfguldsmed.se 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.