Annonssamarbete med Kungsbergets fritidsanläggningar

Fjällsemester för hela familjen - bara 1,5 timme från Uppsala

Fartfylld skidåkning, häng i underställ, bastubad, korvgrillning och tid att umgås i vacker natur. ”Kungsberget bjuder på skidåkning för alla nivåer – och här får barn vara barn”, säger Mikael Elford Ivert, kommersiell chef.

1,5 timme från Uppsala ligger Kungsberget. Här finns det skidåkning för alla nivåer och här kan hela familjen ha tid att umgås i vacker natur.

1,5 timme från Uppsala ligger Kungsberget. Här finns det skidåkning för alla nivåer och här kan hela familjen ha tid att umgås i vacker natur.

Foto: Kungsberget

Native2024-09-04 14:19
Detta är ett annonssamarbete.

Under de senaste 20 åren har Kungsbergets skidort investerat 1 miljard för att utveckla verksamheten. Här kan nu hela familjen njuta av skidåkning i gröna till svarta backar och ha både boende och restauranger på promenadavstånd. Och allt detta bara 1,5 timme från Uppsala.

– Det är väldigt lättillgängligt och du slipper lägga en skiddag på att transportera dig. Vi har ett jättefint nybörjarområde som vi dessutom utvidgar i år till tre släplifter och två åkband, säger Mikael Elford Ivert, kommersiell chef för Kungsberget. 

undefined
Kungsberget har stort fokus på barnfamiljer. Exempel på det är att nybörjarområdet har utökats i år, det finns gratis varm saft i backen och barnanpassade restauranger med pyssel och lekrum.

När man känner sig färdig som nybörjare så finns det en åttastols expresslift som tar en snabbt upp till nya utmaningar på toppen. 

– Från toppen har vi allt från gröna backar till svarta nedfarter, så alla kan åka sittliften upp och ta sig ner på ett tryggt sätt, berättar Mikael.

Kungsberget fokuserar på barnfamiljer och här är det lätt att få mysig kvalitetstid tillsammans, eller som Kungsberget kallar det, tillsammanstid. 

– Att komma till oss är inte bara att åka skidor, det är ett paket med en hel upplevelse. Åka pulka, åka skidor, utmanande åkning för föräldrar, här kan alla utmana sig på sina villkor. Man träffas och fikar, äter lunch, badar bastu och spelar brädspel i underställ, säger Mikael och fortsätter: 

– Det är vad vi menar med tillsammanstid, här har man tid att umgås, säger Mikael.

undefined
Hos Kungsberget får du och din familj njuta av tillsammanstid, tid att åka skidor, grilla korv och umgås i vacker natur.

Sammanlagt har Kungsberget 3500 bäddar fördelade i stugor, enklare lodgerum med ett litet pentry och lägenheter som är fullt utrustade med kök och bastu. 

– Det är många som förknippar fjällsemester med stuga och det är väldigt härligt. Men att bo i lägenhet och slippa skotta uppfarten är ju väldigt bekvämt, vi har flera olika alternativ beroende på vad för typ av bekvämligheter just er familj är ute efter. 

När hungern smyger sig på och det är dags att fylla på energin har Kungsberget fyra restauranger att välja bland. En pizzeria, en burgeria med afterski på lördagar, Lodgebaren och en barnanpassad à la carte restaurang med lunchbuffé, barnbuffé, pyssel innan maten och lekrum.

– Hos oss är det okej att vara barnfamilj och släppa loss barnen. Här får barn vara barn, säger Mikael Elford Ivert. 

undefined
En åttastols expresslift tar hela familjen snabbt upp till nya utmaningar på toppen.

Här läser du mer och bokar din fjällsemester till Kungsberget

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.