Annonssamarbete med Lagerströms Ur & Guld

Nystart på mindre boyta

Barn som har blivit stora och flyttat hemifrån eller en separation innebär ofta en nystart vad gäller bostad och inredning. Tid för att skala ner och tänka om. Sandra Engström är butikschef hos Norrgavel i Uppsala och brinner för att hjälpa varje kund att skapa sitt drömhem – med möbler och inredningsdetaljer som passar oavsett livsfas.

Sandra Engström är butikschef och ansvarig för Norrgavel i Uppsala. Hos Norrgavel kan man boka kostnadsfri inredningsrådgivning som inleds med en behovsanalys och därefter presenteras och diskuteras förslag.

Sandra Engström är butikschef och ansvarig för Norrgavel i Uppsala. Hos Norrgavel kan man boka kostnadsfri inredningsrådgivning som inleds med en behovsanalys och därefter presenteras och diskuteras förslag.

Foto: Norrgavel

Native2022-12-13 15:36
Detta är ett annonssamarbete.
undefined
Bord med utdrag kan enkelt bli större när middagsgästerna blir många, tack vare iläggsskivorna. Bordet kan fås i massiv ek eller björk.

När dörren öppnas till Norrgavel-butiken på Stora Torget i centrala Uppsala möts man av en lugn och harmonisk atmosfär ackompanjerad av en ljuvlig doft. Doften av skandinaviska träslag, linolja, såpa, temperafärger, textilier av linne och ull. Och just naturmaterialen utgör en röd tråd som löper genom hela sortimentet. Material som ingår i det naturliga kretsloppet och som förmedlar en känsla av närhet till livet och jorden.

undefined
Norrgavel huserar i vackra butikslokaler på Stora Torget i Uppsala. När man kliver in i butiken möts man av en lugn och harmonisk atmosfär ackompanjerad av en ljuvlig doft av trä, linolja, tempera och textilier i linne och ull.

Butikschefen Sandra och teamet med engagerade inredningssäljare möter ofta kunder som ska flytta till en mindre bostad och därmed behöver byta ut vissa delar av möblemanget. Det som passade i den rymliga villan, känns stilmässigt fel eller alltför skrymmande när boytan blir mindre och planlösningen kräver nya lösningar. Färre kvadratmeter, fler möjligheter.

– Man har oftast möbler som är överdimensionerade när man har bott flera år i en stor villa. De funkar inte i en mindre lägenhet, varken stilmässigt eller rent praktiskt. Många kunder berättar vilken lättnad det är att rensa ut och bara behålla sådant som man absolut behöver eller som man verkligen tycker om och mår bra av. Vid en flytt har man möjlighet att börja om, göra väl genomtänkta val och fokusera på helheten, säger Sandra.

undefined
Formgivningen med den svallande, mjuka linjen har gett fåtöljen dess namn. Ri är nämligen facktermen på ett fysiskt ritverktyg som tidigare användes flitigt av arkitekter och skeppsbyggare för att rita kurvor och krökta linjer.

Det blir såklart en stor kontrast om man flyttar från en ombonad 70-talsvilla till en nyare bostad med öppen planlösning. Istället för att övermöblera, så kan man ta sig tid och reflektera över vad man längtar efter samt fokusera på kvalitet och funktion. Sandra har fungerat som bollplank åt många kunder som är på väg att flytta till en ny bostad med mindre boyta och varit delaktig i att förverkliga en rad med vackra och funktionella hem.

– Kanske har man bara möblerat längs med väggarna tidigare. Varför inte testa att placera soffan mitt i rummet istället och på så vis skapa rumslighet. Sedan tycker jag att det är klokt att inreda mer mobilt när man skalar ner på antalet kvadratmeter. Pallen kan användas som nattduksbord men också bli en extra sittplats vid behov. Och ett bord med iläggsskivor är perfekt när barn och barnbarn kommer på besök. Det även viktigt att inreda genomtänkt med textilier, så att hemmet känns ombonat och bekvämt. Funktionell och vacker belysning är också en betydelsefull del av helheten, säger Sandra.

undefined
Soffa 85 är rakt igenom uppbyggd av rena naturmaterial som ingår i det naturliga kretsloppet. Stomme i furu, sittplymå med kärna av pocketspring-spiraler, ytstoppning av naturlatex och sjöfågelfjädrar.

Här kan du själv boka tid för att få hjälp med inredning

En möbel som många längtar efter och har högst upp på sin önskelista är fåtöljen Länstol, som har funnits i sortimentet ända sedan Norrgavel grundades 1993. En majestätisk och samtidigt asketiskt enkel fåtölj, som på förhållandevis kort tid har kommit att bli en modern möbelklassiker.

– Hos Norrgavel vet man att det finns en genuin och långsiktig tanke bakom varje möbel. Vi erbjuder något helt unikt. Det skapar en trygghet hos kunderna att vi är konsekventa i det vi gör, säger Sandra.

undefined
Länstolen visades första gången som prototyp på Bomässan 1993 och ingår idag i samlingarna på Nationalmuseum och Nordiska Museet i Stockholm.

Hos Norrgavel kan man vara trygg med att inredningen adderar en tidlös och harmonisk känsla till hemmet. Möbler som passar oavsett vilken livsfas man befinner sig i. Med otaliga möjligheter att få fram ett personligt uttryck – och skapa ett levande hem för umgänge, välmående och återhämtning. 

undefined
Inred mobilt – möbler som enkelt kan flyttas runt och har flera funktioner. En pall fungerar som sidobord men kan enkelt bli en extra sittplats. Träsoffa rak blir en bekväm, extra sängplats när man har övernattande gäster.
Mer från Norrgavel

Norrgavel vill inspirera till ett hållbart förhållningssätt kring inredning. Med klassiska och nya favoriter hjälper de dig att möblera och inreda hemmet på ett vackert, tidlöst och samtidigt klimatsmart sätt. Norrgavel bjuder på inspiration till inredningslösningar för välmående och trivsel.

Norrgavels möbler visades upp första gången på bomässan Bo93 i Karlskrona. Grundare och formgivare Nirvan Richter inredde en hel lägenhet med prototypmöbler och redan där fanns många av de möbler som idag räknas som Norrgavels klassiker. 

Idag har Norrgavel 6 stycken butiker i Sverige, e-handel, samt en butik i Norge.

Du hittar hela sortimentet och mer inspiration på Norrgavels hemsida

Karta: Norrgavel Uppsala
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.