Annonssamarbete med Riksbyggen

Nybygge som lockar vid Fyrisån

ANNONS. En morgonpromenad längs med Fyrisån innan frukosten på balkongen, en shoppingtur i centrum, lek med barnen på innergården, middag på en trevlig uteservering eller en kajaktur på Fyrisån med solnedgången framför ögonen. I kvarteret Åsikten Södra är det nära till allt.

Native 14 maj 2020 11:03
Detta är ett annonssamarbete.

Läget är nyckelordet när du ska finna ditt drömboende. I alla fall om du frågar de boende i kvarteret Åsikten Södra. Här har tidigare villaägare, yngre par, pendlare, barnfamiljer och pensionärer hittat sitt drömboende. Närheten till service i form av restauranger, kaféer, butiker och mataffärer lockar många, men samtidigt närheten till grönområden och inte minst lyxen att ha Fyrisån som granne.

undefined
Närheten till både stadskärnan och naturen lockar många att bo i kvarteret Åsikten Södra.

Rabbe Hedengren bor i en trea med sin fru. De har haft ögonen på området under en längre tid och väntat på att bostäder ska byggas. Nu står de i kö för att få en båtplats på Fyrisån.
   – Drömmen är att vi ska kunna stå på balkongen och titta på vår båt som ligger och guppar vid bryggan, säger han. 
   Trots att han ännu inte har någon egen båt att vila ögonen på så är han nöjd med utsikten från balkongen. Slottet, Domkyrkan och Fyrisån stoltserar utanför hans fönster. Vintertid tänds skridskoplanen vid Studenternas idrottsplats, vilket han beskriver som riktigt vackert.
   Rabbe Hedengren berättar också att paret sedan de flyttat till bostadsrättsföreningen Åsikten Södra 3 har varit ute mer än de tidigare varit. Anledningen är närheten till naturen. De är ofta ute och promenerar längsmed Fyrisån och i stadsparken.      

undefined
Kvarteret Åsikten Södras balkonger är till för att trivas på.

Elin och hennes sambo bodde tidigare i en 40-talslägenhet i Fålhagen som hon beskriver som charmig men opraktisk. Fyra trappor upp men utan hiss. I kvarteret Åsikten Södras bostadsrättsföreningar går hissen ända ner till garaget som ligger under huset. Familjen hoppas framöver kunna skaffa hus, men känner sig inte redo att flytta utanför stan, vilket gör det svårt ekonomiskt. 
   Deras nyproducerade lägenhet med tre rum och kök har många praktiska fördelar med rymligt badrum, stora balkonger, samt ny tvättmaskin och torktumlare. Bostadsrättsföreningen Åsikten Södra 3 har dessutom låga månadsavgifter.
   – Eftersom bostadsmarknaden känns lite svajig ville vi flytta till något som vi kan bo i länge, även om vi får barn, säger hon.

undefined
Praktiska lösningar och en behaglig miljö genomsyrar lägenheterna i Åsikten Södra.

Golala Hosayni berättar att hon trivs i sin lägenhet på femte våningen. Hon ser soluppgången och delar av solnedgången, samt har fri utsikt över båtbryggan och bort till Kungsängen. Det centrala läget och samtidigt att bostaden ligger lite vid sidan av uppskattar hon. Kvarteret Åsikten Södra ligger nära Akademiska sjukhuset och tågstationen, samt inte heller långt ifrån Golala Hosaynis arbetsplats Fyrishov.
   – Det är bara en kort cykeltur. Jag behöver inte ta buss eller bil, säger hon.

Den stora och fina innergården samt orangeriet lockar dem som tidigare haft en trädgård lite extra. Här finns även möjlighet för familj och vänner att låna ett gästrum i orangeriet när de kommer på besök. 
   Lina flyttade från sitt hus där hon bott i 25 år. Hon beskriver att livet har blivit lättare och att det är skönt att slippa renoveringsprojekt och trädgårdsarbete. Trots att kvarteret Åsikten Södra ligger nära centrum är naturen alldeles runt knuten.
   – Vi bodde i ett hus vid skogen så vi såg aldrig himlen. Nu har vi fantastisk utsikt. Det känns så luftigt på något sätt, säger hon.
   Lina berättar att hon redan trivs bra i området, men att det blir ännu bättre när det har byggts färdigt. Det är promenadavstånd till stan, lätt att gå på bio eller restaurang och det är lugnt.

Trygghet är viktigt i ett hem och något en äldre dam i bostadsrättsföreningen påpekar.
   – Riksbyggen är förtroendeingivande, går att lita på, samt har väldigt bra kvalité. De är seriösa och är det någonting som man behöver hjälp med så tar de hand om det, vilket är guld värt, säger hon.

 

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio 
– en del av Upsala Nya Tidning

Kvarteret Åsikten Södra innefattar tre bostadsrättsföreningar: Brf Åsikten Södra 1, 2 och 3.

Bostadsfakta Åsikten Södra 3
Pris: 1 450 000–8 200 000 kr
Rum: 1–5 rum och kök
Area: 34,5–144,5 m2
Avgift: 2 018–5 733 kr/mån
Våningar: 7
Lägenheter: 80
Status: Försäljning pågår

Kontakt
Fastighetsmäklare
Mårten Holm
0723–832435
marten.holm@svensknyproduktion.se

Läs mer om Brf Åsikten Södra här.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.