Annonssamarbete med Raoul Wallenbergförskolan

Barnen lär för livet på nya förskolan i Knivsta

I höst öppnar Raoul Wallenbergförskolan i Knivsta. Med den svenske diplomaten som förebild ska förskolan forma starka individer och ge de bästa förutsättningarna för resten av livet. – Vårt mål är att ge alla barn både karaktär och kunskap, så att de får förutsättningar att göra positiv skillnad i vårt samhälle. Det arbetet börjar redan på förskolan, säger Cecilia Krafft, rektor på Raoul Wallenbergförskolan i Knivsta.

Cecilia Krafft är rektor på Raoul Wallenbergförskolan som öppnar i Knivsta i augusti.

Cecilia Krafft är rektor på Raoul Wallenbergförskolan som öppnar i Knivsta i augusti.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2024-06-28 14:07
Detta är ett annonssamarbete.

Det finns fortfarande chans att sätta ditt barn i den nya Raoul Wallenbergförskolan i Knivsta som öppnar till hösten. Här kan du anmäla ditt barn.

På den nya förskolan ska arbetet utgå ifrån de fyra ledorden ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Tanken är att bygga bra självkänsla hos barnen genom att arbeta med individens egna förmågor och karaktär. Ett konkret exempel på detta är att ledorden vävs in i den dagliga verksamheten. De sätts i sammanhang så att barnen förstår vad det innebär att till exempel vara modig eller ärlig. Tanken är att det ska bidra till deras karaktärsutveckling. Lärande för hela livet, helt enkelt. 

Cecilia Krafft menar att det är viktigt att alla barns försök att nå målen för en viss uppgift ska uppmuntras. Det finns inga rätt och fel. Barnen ska få prova sig fram och våga utmana sig själva. Till exempel får barnen använda material på olika sätt och använda sin fantasi för att hitta nya idéer och användningsområden.

– Barnen har så mycket kunskap och förmågor. Så det handlar om att lyfta och tro på dem utan begränsningar, säger hon. Vi vill bygga självkänsla och stärka de enskilda barnen. 

undefined
Förskolans lokaler är helt nya och gården växer fram för varje dag som går.

Språkutveckling och matematik

– På Raoul Wallenbergförskolan sätter vi tidigt grunden för det livslånga lärandet genom fokus på språkutveckling och matematik. Vi satsar extra mycket på språkutveckling och matematik redan när barnen är små. De ska gärna kunna läsa och skriva innan de börjar skolan. 

Samtidigt understryker hon att undervisningen är anpassad efter barnens ålder. De får bland annat lära sig att sätta ihop ord genom olika språklekar och jobba med matematik genom uppdragskort där de letar efter olika former i naturen.

– Det är unikt att rusta barnen för sin framtida skolgång redan från förskolenivå så som vi gör. Där sticker vi ut, säger Cecilia.

Rörelseglädje och hälsa

På Cecilias förskola i Knivsta får det plats upp till 70 barn i de nybyggda lokalerna mitt i ett bostadsområde. Där kommer barnen kunna leka på gården som ska främja rörelse. Bland annat finns konstgräs, trähästar, gungor och en skogsdunge. I närheten ligger dessutom många större naturområden som förskolan kommer att utforska. Planen är att vara mycket utomhus.

undefined
Trähästar som barnen kan leka med har anlänt och ska snart placeras ut på gården.

– Det är viktigt att barnen får lära känna naturen, sitt närområde och att de lär sig att hitta i sina omgivningar. Det skapar trygghet, säger Cecilia.

Raoul Wallenbergförskolorna har dessutom en hälsoprofil som innebär att de jobbar mycket med balansen mellan rörelseglädje och återhämtning.

Musik och odling i fokus

Unikt för förskolan i Knivsta är också satsningen på musik och odling, något Cecilia arbetat mycket med på tidigare arbetsplatser. 

 Tanken är att barnen ska få med sig en ärlig och positiv framtidstro. Därför ger man barnen kunskap om hur olika val som vi människor gör kan bidra till ett välmående samhälle och en hållbar utveckling. 

– Det sker genom ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt och medkänsla till vår omgivande miljö och till natur och samhälle. Vi ger barnen förutsättningar att förstå samband i naturen och det biologiska kretsloppet genom odling, källsortering och att utforska vår egen skogsmiljö på vår fina förskolegård och vackra närmiljö runt om i Knivsta.

Hon fortsätter:

– Odling är så härligt eftersom det är ett bra sätt att introducera barnen till naturkunskap och det biologiska kretsloppet på ett konkret sätt, från att man sår ett frö till att man tar hand om plantan. Många barn fascineras av att det till slut blir till exempel en tomat som man kan äta, berättar hon. 

Hon menar att musik och rytmik entusiasmerar och sprider både glädje och kunskap, samtidigt som det är viktiga redskap för språkutveckling och matematikövningar.

Säkra din plats idag!

Vill du att ditt barn ska få med sig Raoul Wallenbers värderingar? Ansök om en plats för ditt barn på förskolan nu!

Mer information

Vill du att ditt barn ska börja på Raoul Wallenbergförskolan i Knivsta? Det finns plats! Läs mer och anmäl intresse här.

Raoul Wallenbergförskolan ligger i centrala Ängby i Knivsta. Bara sex minuters promenadavstånd från pendeltåg och Knivsta centrum.

Förskolan öppnar den 12 augusti 2024.
Det finns plats för 70 barn.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.