Annonssamarbete med Östhammars Företagscenter

Nysatsning i Östhammar: ”Det gör stor skillnad att kunna gå till kontoret”

Kontorsmiljö kan hjälpa dig att fokusera. ”Min arbetsdag har blivit mycket mer effektiv”, säger Emil Lindhagen, medlem hos Östhammars Företagscenter.
Kontorsmiljö kan hjälpa dig att fokusera. ”Min arbetsdag har blivit mycket mer effektiv”, säger Emil Lindhagen, medlem hos Östhammars Företagscenter.

I Östhammar växer en ny plats för företagare fram med Östhammars Företagscenter i spetsen. Den första januari invigdes det nya kontorshotellet som erbjuder ett smart upplägg för den som vill arbeta smidigare, mer ergonomiskt och ta del av nätverksmöjligheter lokalt.

Native 19 januari 2024 16:25
Detta är ett annonssamarbete.

Redan när Ian Dolan tog över som delägare för Upplands Värmecenter med omkringliggande fastighet år 2021 väcktes en tanke om att använda vissa av fastighetens lokaler för att hjälpa företagare lokalt i Östhammars kommun. 

– Jag är alltid positivt inställd när det kommer till kreativa möjligheter och när vi hade chansen att starta ett kontorshotell i lokaler som annars skulle stå oanvända, då kändes det helt rätt som nästa steg att ta, berättar Ian. 
– Många som bor här pendlar till Uppsala varje dag, i brist på bättre alternativ. För att slippa det så kanske man arbetar hemifrån, men det blir lätt ensamt och svårare att hitta fokus - kontoret är både en härlig mötesplats och bättre för att arbeta koncentrerat.

undefined
"Vi vill skapa en inspirerande miljö där företagare kan mötas och dela erfarenheter", säger Ian Dolan, vd.

Emil Lindhagen, som arbetar helt digitalt, är en av kontorshotellets första medlemmar. Han letade efter en kontorsplats i Östhammarsområdet och kom i kontakt med Östhammars Företagscenter. 

– Jag bor i Öregrund och ville hitta ett kontorsalternativ för att slippa jobba hemifrån varje dag. Det gör stor skillnad att kunna gå till kontoret: arbetsdagen får en tydligare början och slut och den fokuserade arbetstiden ökar, förklarar Emil. 
– Sitter man hemma ökar risken att bli distraherad och då är det lätt att man börjar fixa med annat, fortsätter han. 

undefined
Kontorshotell skapar gemenskap även om medlemmarna arbetar inom olika områden och erbjuder en mötesplats där man kan dra nytta av varandras erfarenheter och kompetenser.

Hur ser en arbetsdag ut nu?
– Jag kommer till kontoret och hejar på de andra som är här. Man kan välja hur social man vill vara, men jag uppskattar att möjligheten finns. Sedan tar jag en kopp kaffe och kopplar upp mig på en av skärmarna. Jag varierar mellan att stå och att sitta, det är en stor fördel att det finns höj- och sänkbara skrivbord, säger Emil.

Det nya kontorshotellet erbjuder allt som kan behövas: ergonomiska möbler, skärmar, konferensrum som kan bokas för möten, multiskrivare, kopiator, och självklart nybryggt kaffe. Medlemmarna har tillgång till kontoret dygnet runt och smidig access med ett personligt nyckelkort. 

– Vårt upplägg är flexibelt och medlemmarna hyr månad för månad eller per vecka. På så sätt anpassar vi och skräddarsyr efter varje schema och behov, säger Ian och lägger till:
– Det ska vara enkelt och trivsamt, vi tycker om smarta lösningar och är öppna för idéer och förslag. 

undefined
Kontoret är utrustat med allt som behövs för en bra arbetsdag, allt från höj- och sänkbara skrivbord till konferens- och lunchrum.

Östhammars Företagscenter har många års företagserfarenhet och en bred kompetens. Att kunna hjälpa andra som vill satsa på sin verksamhet och företagande är en stor drivkraft.

– Har man startat företag så vet man att det är en resa som tar tid och som kan vara knepig. Vårt mål är att kunna hjälpa till på vägen, vi agerar gärna bollplank och delar med oss av den kunskap som vi har, säger han. 

undefined
För att utnyttja lokalerna har Östhammars Företagscenter satsat på kontorshotell - med målet att underlätta för lokala företagare.

På sikt finns det många möjligheter med ett lokalt kontorshotell och målet för Östhammars Företagscenter är att bjuda in till nätverkande och fungera som en modern och flexibel kontorsplats. 

– Vi vill skapa en inspirerande miljö där företagare kan mötas och dela erfarenheter. Med allt fler distans- och hybridarbeten behövs nya lösningar för att skapa naturliga möten och inbjudande sammanhang att jobba i – oavsett om man arbetar för en stor organisation eller om man driver eget och vill möta andra för en roligare arbetsdag, avslutar Ian.

Vill du läsa mer om Östhammars Företagscenter, boka en visning eller bli medlem?
Här hittar du mer information.  

 

Fakta om kontorshotellet

Parkeringsplats, tillgång till kontorslokalen dygnet runt, kaffe och te, multiskrivare, skanner och kopiator. Höj- och sänkbara bord. Mus, tangentbord och Pivot-skärmar. Lunchrestaurang på gångavstånd. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.