Annonssamarbete med Sisyfosgruppen

”Här får vi boendet vi drömt om”

Familjen Bolsöy planerade att bygga hus men styrde tvärt om sina planer när de fick veta att det nya, sjönära, bostadsområdet Walloxen i Knivsta höll på att byggas.

Att förverkliga husdrömmen och samtidigt få tid över för familjen är några av de stora fördelarna familjen Bolsöy ser med sitt blivande boende i Walloxen i Knivsta.

Att förverkliga husdrömmen och samtidigt få tid över för familjen är några av de stora fördelarna familjen Bolsöy ser med sitt blivande boende i Walloxen i Knivsta.

Foto: Mediehuset UNT

Native2020-10-15 18:02
Detta är ett annonssamarbete.

Att hitta sin plats att bo och leva på där livspusslet går ihop och omgivningen ger goda förutsättningar för välmående är inte alltid det lättaste. Fredrik och Elina Bolsöy hade under lång tid en dröm om att bygga ett stort hus på en gård, och ha några djur. 
   – Vi kände att vi ville göra det för familjen och inte minst för våra tre barn, berättar Elina.

Men att bygga hus och sköta en gård tar sin tid, och Elina och Fredrik var också väldigt måna om att hinna få kvalitetstid tillsammans med familj, nära och kära. Så de började istället titta på radhus, då de upptäckte bostäderna som håller på att byggas i samhället Walloxen i Knivsta.
   – Här såg vi att vi skulle kunna få det vi var ute efter i våra husdrömmar, med naturen inpå knuten, men utan att vi skulle behöva sköta allt själva. Dessutom finns det ett speciellt samhällsperspektiv här som tilltalar oss, konstaterar Elina. 
  Något av det som familjen Bolsöy föll för var det faktum att fastigheten som inrymmer Margarethaskolan dessutom inrymmer mer än bara skol- och förskoleverksamhet. Den ligger centralt i området och i direkt närhet till alla bostäder.
   – Bara den tid vi spar in på att skjutsa barnen till och från skolan kommer vi kunna göra en hel massa annat roligt med, säger Elina.

Även sjuåriga dottern Celine ser fördelar med att ha skolan ett stenkast från bostaden.
   – Har man glömt gympakläderna så kan man gå hem på rasten och hämta dem, och nu när mamma är hemma med lillebror kan de komma över och äta med mig, säger hon glatt.
   Perspektiven är omvända. Istället för en skolmatsal finns det en restaurang på området som barnen äter på. Istället för skolgympasal finns en multihall som erbjuder fler möjligheter även för boende och besökare. Här kommer vi kunna se allt från event och mässor till föreningsverksamhet. Förhoppningen är att skapa utrymme för olika typer av möten – såväl spontana som planerade.
   – Vi har lagt in önskemål om att också kunna använda slöjdsalar på ledig tid, berättar Elina.

undefined
Den nya skolbyggnaden, tillika navet i Walloxen, är lika mycket plats för såväl spontana som planerade möten.

Att de boende i Walloxen och även Margarethaskolans elever får vara med och forma samhället runt omkring sig har varit en självklarhet för fastighetsutvecklaren Sisyfos som står bakom bostäderna och samhällsutvecklingen i Walloxen.
   – Jag har skrivit ner på en massa lappar vad jag önskar mig, som platser att kunna åka inlines och gå på styltor på, berättar Celine. 
  Och även Fredrik och Elina har passat på att lägga in en rad önskemål.
   – Platsen är fantastisk i sig, men när det uppmuntras att vara med och påverka så tog vi givetvis chansen. Vi har tagit upp allt från djur och olika äventyrsområden till utegym och hinderbana som passar både vuxna och barn så att man kan springa tillsammans, säger Elina. 

undefined
Inne i den nya skolbyggnaden – som även rymmer bland annat kontorshotell och restaurang – har barnen fått skriva ner vad de önskar sig i Walloxen på färgglada lappar.

I Walloxen finns olika boendetyper att välja bland. Gemensamt är att de alla byggs i gedigna naturmaterial. Familjen Bolsöy valde – efter att först ha varit inne på ett radhus med direkt sjöutsikt – att köpa en hörnbostad i de så kallade djungelhusen.
   – När vi tittat närmare på ritningarna för de olika boendetyperna så konstaterade vi att en enplansbostad i marknivå var perfekt för oss. I djungelhusen får vi det också precis så som vi drömt om, med skogen i direkt anslutning till tomten. Det är som en stor djungel utanför, ler Elina. 

Familjen var nöjda med den planlösning som de fick presenterad för sig från start. Men när de fick reda på att det gick att påverka bostadens utformning invändigt var de inte sena att börja skissa på den optimala lösningen för just dem.
   – Vi vill ha stora ytor att umgås på, så vi har valt att göra mindre sovrum med sovloft för att ge utrymme för större kök, vardagsrum och ett stort lekrum. Och så har vi lagt till en bastu, berättar Elina. 

Under maj eller juni 2021 kommer familjen Bolsöy att flytta in i sitt djungelhus, och förväntningarna kommer från flera håll i familjen. Celine ser fram emot att få inreda sitt Legorum och att kunna promenera till farmor och farfar genom skogen. Fyraårige Colin ser också särskilt fram emot utökade möjligheter till äventyr.
   – När vi flyttat hit kan vi åka med farmor och farfars motorbåt på sjön, konstaterar han glatt.
   Just den direkta närheten till sjön är något hela familjen ser stora fördelar med. 
   – Det blir jättenära till bad på sommaren och på vintern kan vi åka skridskor där, säger Elina.

undefined
Mamma Elina Bolsöy och barnen Colin, 4, Cesar, 2 månader, och Celine, 7, tar en närmare titt på platsen där deras djungelhus kommer stå klart under våren 2021, där även pappa Fredrik kommer att bo.

När de väl är inflyttade ser Elina, som nu är föräldraledig med minstingen Cesar, fram emot att kunna vistas i naturen, gå till orangeriet och köpa närodlade grönsaker samt till cafét som även det ligger i skolbyggnaden, och att träffa andra – i olika åldrar – som bor eller vistas i området.
   – Förhoppningsvis träffar jag någon trevlig äldre dam som jag kan gå till när jag vill lära mig sticka och liknande, ler hon.
   Walloxens samhällsuppbyggnad gör också att pappa Fredrik, som är egen företagare, kommer kunna få extra tid för familjen genom att till stor del jobba från kontorshotellet i skolbyggnaden.
   – Då kan han ändå komma hemifrån men slipper restiden, säger Elina. 
   Att det finns en speciell tanke bakom samhällsplanen för Walloxen är något Elina lyfter som ett av de starkaste skälen till att familjen Bolsöy föll för ett boende just här. 
   – Det märks att man inte bara bygger bostäder här i Walloxen, utan en plats att leva på, konstaterar hon avslutningsvis. 

undefined
Elina Bolsöy som kommer vara föräldraledig med sonen Cesar ett tag framöver ser fram emot att kunna vara nära barnen och umgås med andra bosatta och förbipasserande i Walloxen.
FAKTA

Just nu byggs samhället Walloxen upp runt Margarethaskolan, strax intill sjön Valloxen i Knivsta och med närhet till såväl Uppsala och Arlanda som till Stockholm. Bakom samhällsutvecklingen står Sisyfosgruppen som bland annat ägnar sig åt destinations- och fastighetsutveckling.

Här kan du läsa mer om att leva och bo på Walloxen. 

Karta: Walloxen
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.