Annonssamarbete med Eckerö Linjen

Förläng sommaren med fisk- och skaldjursfest – nu är succén tillbaka

Kräftor, räkor, musslor, krabbklor, skagenröra och smakrika tillbehör. Det vattnas i munnen när fisk- och skaldjursbuffén dukas upp i Eckerö Linjens bufférestaurang Bornholm. Passa på att boka din resa nu och njut av havets alla delikatesser under sensommaren.

Fisk- och skaldjursbuffén serveras från 23 augusti till tredje oktober och passar perfekt för den som vill förlänga sommaren med en tur till Åland.

Fisk- och skaldjursbuffén serveras från 23 augusti till tredje oktober och passar perfekt för den som vill förlänga sommaren med en tur till Åland.

Foto: Eckerö Linjen

Native2024-08-12 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

En resa med inslag av skärgårdens smaker

Åland erbjuder allt som behövs för en riktigt lyckad semester och passar oavsett om du söker lugn och ro eller fartfyllda aktiviteter. Med Eckerö Linjen tar du dig till dit på bästa vis – och kan njuta av semestern från första stund.  

En av höjdpunkterna med resan är maten. Ombord M/S Eckerö finns fyra restauranger med olika alternativ som passar för hela familjen, kompisgruppen eller kollegorna. Här hittas allt från klassiska favoriter och husmanskost till nytänkande kombinationer med säsongens smaker. 

– Gemensamt för alla restauranger ombord är målsättningen att maten ska vara Östersjöns godaste. Med ett varierat utbud av närproducerade och lokala råvaror tillreder köket också största delen av det som serveras från grunden ombord, berättar Tove Lolax, digital kommunikatör på Eckerö Linjen. 

Läs mer: À la carte restaurang Rospiggen, Buffé Bornholm, Kafé Käringsund och Bistro Byholma. 

Sensommaren bjuder på något alldeles extra

Med start 23 augusti är det äntligen dags för Eckerö Linjens berömda fisk- och skaldjursbuffé att göra en efterlängtad återkomst.

– I slutet av augusti dukar vi återigen upp vår fisk och skaldjursbuffé. Det känns jätteroligt och jag ser fram mot att välkomna gästerna till en festlig buffé fylld av det bästa från havet, säger Tomas Berlin, köksmästare ombord. 

I köket på Buffé Bornholm arbetar över tio kockar för att leverera hemlagad och god mat av högsta kvalitet, varje dag. Här får du en matupplevelse med slående havsutsikt och tar del av buffén som ändras under årets gång.

– Jag har varit köksmästare i 20 år och drivs av att servera vällagad och god mat, som passar för alla smaker och erbjuder hög variation. Vi har fina samarbeten med producenter både på Åland och på den svenska sidan i Roslagen. Att arbeta säsongsbaserat och med närproducerade råvaror är extra kul, fortsätter Tomas.

undefined
”Vi brinner för hemlagad mat och största delen av det som serveras i våra restauranger görs från grunden ombord. Det är vi stolta över”, säger Tomas Berlin, köksmästare ombord på M/S Eckerö.

Tomas tre bästa tips till den som är sugen på fisk- och skaldjursbuffén

  1. Missa inte havskräftorna och de rökta räkorna – de är utsökta!
  2. Havets wallenbergare är en av mina favoriter från det varma buffébordet. 
  3. Matcha med goda tillbehör. Aioli och baguette är klassiker till skaldjuren och vi har många hemlagade såser. Glöm inte heller att spara lite plats till dessertbordet!

Buffén är förmånlig att boka i förhand online, inte minst för att garantera en plats. Med resan planerad kan du komma ombord och koppla av direkt. 

– Utöver maten, som är en av höjdpunkterna, så finns det massor att upptäcka ombord. Vi har liveunderhållning varje dag, aktiviteter för stora och små och taxfree med härlig shopping, berättar Tove. 

Här bokar du din resa med Eckerö Linjen och lägger enkelt till fisk- och skaldjursbuffén

Åk utomlands över dagen eller stanna och upplev Åland

Eckerö Linjen har tre dagliga turer som tar dig från Grisslehamn till Åland på två timmar. Om du väljer en dagskryssning så tar turen fyra och en halv timme totalt, och beroende på vilken avgång du väljer har du också möjlighet att besöka Eckerö under några timmar. Sedan hoppar du på båten igen och är hemma redan samma kväll. 

– En dagstur till Åland kombinerar allt som behövs för en lyckad utflykt och är ett perfekt sätt att verkligen hinna umgås. Dessutom är det en rolig bonus att en resa till Åland faktiskt innebär att resa utomlands på ett smidigt och prisvärt sätt, säger Tove Lolax.

Läs mer om avgångarna och välj vilken dag som passar dig bäst.  

undefined
Njut av god mat och härlig underhållning medan Eckerö Linjen tar dig till Åland på två timmar.

För den som vill förlänga vistelsen är det smidigt att stanna några nätter för att uppleva mer av Åland. Det finns en rad olika boenden att välja mellan och Eckerö Linjen erbjuder smarta resepaket i olika prisklasser, med extra fokus på bland annat barn och familj, avkoppling och matupplevelse eller vandring och sport för den aktiva. 

– För den som planerar en vistelse på Åland under sensommaren vill jag varmt rekommendera skördefesten som äger rum mellan 20 och 22 september. Då lever hela Åland upp! Det är ett perfekt tillfälle att besöka mysiga lantgårdar, ta del av hantverk, aktiviteter och åländsk matkultur, tipsar Tove.

Resepaket till Åland – boka enkelt online.  

undefined
Ett svårslaget utbud av fisk- och skaldjur väntar i bufférestaurangen Bornholm ombord på M/S Eckerö.
Res med Eckerö Linjen

Eckerö Linjen har turat Grisslehamn-Eckerö sedan år 1961 och har en lång tradition av underhållning, umgänge och god mat. Anslutningsbussar från Uppsala avgår varje dag. På hemsidan skräddarsyr du enkelt din resa genom att välja dag, tid, anslutningsbuss, mat ombord och eventuellt boende om du vill övernatta på Åland. 

Planera din resa HÄR

Fisk- och skaldjursbuffén

När? Buffén serveras i restaurang Bornholm mellan den 23 augusti och tredje oktober på avgångarna 13.30, 15.00, 18.30 samt 20.00 på fredagar. 

Pris? Ordinarie pris 540 kr/person, exklusivt webbpris 510 kr/person. 

Läs mer om fisk- och skaldjursbuffén. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.