Annonssamarbete med Attendo

”Det är ljuvligt med all trevlig personal”

Anna Karin och Sixten stortrivs i sina nya lägenheter på Kapellgärdet Södra. I januari öppnar äldreboendet och fler får äntligen möjlighet till en bättre livskvalitet.

Native 25 november 2021 13:57
Detta är ett annonssamarbete.
undefined
Anna Karin Johansson uppskattar väldigt mycket att personalen alltid är nära och att hon kan skoja med dem.

Kapellgärdet Södra – det nybyggda äldreboendet med det efterlängtade livsstilskonceptet Kultur & Nöje öppnar i januari 2022. Boendet är för personer med demensdiagnos eller med omvårdnadsstöd.

Som det första boendet i Uppsala med konceptet Kultur & Nöje innebär det att boendet tar tillvara på Uppsalas kulturella utbud genom härliga aktiviteter på boendet och utflykter med bland annat AttendoBussen, som delas med Attendos andra boenden. 

Erica Larsson, samordnare för Kapellgärdet Södra, är glad och förväntansfull över uppstarten. Hon säger att det är en bra stämning och förväntan i huset. 

– Vi håller i många visningar för intresserade och nu längtar vi efter att få öppna äldreboendet, säger hon. 

undefined
Sixten Billstein och Anna Karin Johansson stortrivs på Kapellgärdet Södra. Här med Erica Larsson och kollegan Jessica Eriksson.

På Attendo Kapellgärdet Södra kommer det att erbjudas dagliga aktiviteter som musik, dans, historieberättande, högläsning och mycket mer, som planeras tillsammans med boende och medarbetare. 

– Vi värnar om våra boendes delaktighet i planeringen av aktiviteter, på så vis blir det aktiviteter som alla vill och kan delta på, säger Jessica Eriksson, arbetsterapeut på Kapellgärdet Södra.  

– Med sitt rika kulturliv är Uppsala en fantastisk stad att ha kultur- och nöjeskoncept i. Det har vi sett bevis på det senaste året med alla utomhuskonserter vi har haft på våra boenden, säger Erica.

På boendet finns det ett bibliotek, där kan man varva ner i en bekväm fåtölj framför en varm brasa och läsa en spännande bok eller samtala i gott sällskap. Det finns även rum där man kan lyssna på musik, ljudbok eller avkopplande fågelkvitter – allt efter smak. 

Anna Karin Johansson, som i dag bor på Kapellgärdet Södras Attendo Hem-våning, tycker att första tiden på boendet och bemötandet av medarbetarna har varit fantastiskt!

 – Sedan första dagen har det känts otroligt bra att få komma hit. Jag har den bästa utsikten i stan, jag ser både domkyrkan och slottet från mitt rum. Det är alldeles ljuvligt med all trevlig personal, säger Anna Karin.

undefined
Under dagarna får de göra en mängd olika aktiviteter. Här hjälper Sixten till att klä granen på boendet.

Hon menar att det finns flera aktiviteter som är bra anpassade för de som bor på boendet. 

– Det finns spelbord och ett bibliotek där vi kan låna böcker. Det är kul att kunna skoja med personalen, jag är nog en liten retsticka på boendet, säger Anna-Karin och skrattar. 

Sixten Billstein var en av de första som flyttade in på Attendo Kapellgärdet Södra. 

– Kapellgärdet är ett väldigt bra boende och med väldigt fina lokaler. Jag känner ett stort lugn och jag har en fin kontakt med de andra boende. Personalen skapar en trygghet och jag har bra koll på de aktiviteter som finns. Sedan uppskattar jag att wi-fi:t är väldigt bra nu, säger 87-årige Sixten. 

undefined
Både Sixten och Anna Karin uppskattar att det är många olika aktiviteter på boendet.
Vill du veta mer?

Kontakta Sara Jansson om du vill ha en visning av boendet. Hon nås på sara.jansson@attendo.se eller 0768-01 65 05.

HÄR kan du läsa mer om Kapellgärdet Södra.

Vill du se mer om hur livet är på Kapellgärdet Södras boende? Gå in på Instagram och kolla deras konto. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.