Annons

Brasserie21 öppnar på Studenternas

ANNONS. Äntligen har det blivit dags för restaurangverksamheten att rulla igång på Studenternas. Uppsalabaserade Triller Mat och Bröd är de som kommer servera såväl matchbesökare och spelare som konferensgäster, semesterfirare och uppsalabor.

Uppsala 2 juli 2020 10:15
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Det blir alltmer liv på Uppsalas nya mötesplats Studenternas. Flera företag har redan flyttat in i det välbelägna kontorskomplexet i anslutning till idrottsarenan, och nu, lagom till den riktiga uteserveringssäsongen, slår äntligen portarna upp till Brasserie21.
   I september 2019 stod det klart att det skulle bli det Uppsalabaserade familjeföretaget Triller Mat och Bröd – som sedan tidigare driver allt från bageri och catering till restauranger, caféer och butik här i Uppsala – som också kommer att driva restaurangverksamheten på Studenternas. Lotta Triller, grundare av Triller Mat och Bröd, ser med lika delar spänning och glädje fram emot öppningen av Brasserie21 den 10 juli.
   – Jag och hela familjen har ett stort sportintresse, med ett särskilt gott öga till fotboll. Vi har haft i bakhuvudet att det skulle vara fantastiskt att få driva verksamhet på Studenternas sedan flera år tillbaka, när vi förstod att det var något på gång här. När vi vann Sportfastigheters upphandling för att driva restaurangen på Studenternas föll pusselbitarna på plats, och vi har tillsammans jobbat fram ett koncept som det äntligen är dags att sjösätta, säger hon.

Matilda Freij, ansvarig uthyrare och förvaltare för Studenternas på Sportfastigheter, understryker hur glad hon känner sig över att det blev just Triller som kommer in som mataktören på Studenternas.
   – De har ett genuint engagemang i Uppsala och föreningslivet, de är fantastiska på att skapa en välkomnande och familjär atmosfär, och de har kapacitet att driva den omfattande verksamhet det kommer att bli här på Studenternas, menar hon.
   Bara brasseriet har plats för 200 sittande inomhus på bottenplan, uppåt 70 på terrassen en trappa upp, samt drygt 100 på uteserveringen på torget, med direkt utsikt över Fyrisån. Därutöver kommer de att ansvara för maten till Studenternas konferensverksamhet och VIP där det ryms upp till 700 personer vid mingel.
   – Eftersom matcherna inte rullat igång med publik än så blir det en mjukstart, med huvudfokus på restaurangen och allra helst uteserveringen nu under sommaren. Här ser vi fram emot att få välkomna alla som är ute och rör sig längs åstråket – föräldrar med barn såväl som glada sommararbetare som vill ta en aw, säger Lotta.  

Arkitektbyrån Millimeter har tagit fram inredningskonceptet för Brasserie21 baserat på en specifikation från Sportfastigheter samt i dialog med Triller. Det är ett möblemang som lämpar sig väl för en restaurang på en idrottsarena och som passar olika typer av besökare. 
   – Det finns en genomtänkt röd tråd, med vissa delar som är mer öppna och luftiga och andra där man kan sitta mer avskilt, för att exempelvis ha ett arbetsrelaterat möte eller varför inte en dejt, ler Lotta.
   Eftersom restaurangen är stor finns goda möjligheter att skärma av delar för större sällskap eller privata grupper. I lokalen finns också en mindre scen, om det ska hållas tal, framföranden eller uppträdanden.
   – Är det fint väder passar terrassen med sin egen serveringsdel också utmärkt för privata sammankomster. Här kan man till exempel ordna bröllopsfest i både vacker och spännande miljö, konstaterar Matilda.

Från augusti är det tänkt att verksamheten kommer lägga i nästa växel när många börjar jobba efter sommarsemestern, och konferenser samt förhoppningsvis även matcher med åskådare kan dra igång igen. Och eftersom brasseriet ligger precis intill en av huvudingångarna till arenan, mot torget, kan det stundvis bli ordentlig tillströmning av folk. 
   – Den pulsen känns det fantastiskt att vi kommer vara en del av. Vi kommer också öppna tidigare på morgonen, så att man ska kunna svänga förbi och äta eller köpa med sig frukost på väg till jobbet eller skolan. Vi har alltid som vision att bli lite av ett andra hem för våra besökare, och jag ser fram emot att vi ska få vara med och skapa atmosfären här på Studenternas, avslutar Lotta med ett leende.

FAKTA

Brasserie21 öppnar fredagen den 10 juli på Studenternas och kommer drivas av Triller Mat och Bröd. Namnet har kommit till med inspiration hämtad från den ursprungliga invigningen av Studenternas den 21 mars 1909. 

Öppettider under sommaren:
mån–tor  09.00–21.00
fre        09.00–22.00
lör        10.00–22.00
sön      10.00–20.00

Axplock från sommarmenyn:
Räkmacka – Brasserie21
Hamburgare
Ostron
Matiga smörgåsar
Dagens lunch

Besök Brasserie21 på Facebook och Instagram för närmare information och senaste nytt.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på UNT. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

Sportfastigheter
Annons
Sportfastigheter

Studenternas – Uppsalas nya mötesplats tar form

Annons
Sportfastigheter

Nya minigolfen har öppnat på Kap

Annons
Sportfastigheter

Sunnerstastugan – nu med nytt liv och innehåll

Annons
Sportfastigheter

Ulva kvarn utvecklas varsamt

Annons
Sportfastigheter

Sveriges snabbast växande gymkedja snart på Studan