Annonssamarbete med BostadsPortal

Boende i Uppsala: Här har du chans till förstahandskontrakt

Är du på jakt efter en bostad att hyra? Att hitta lägenhet är inte alltid det enklaste och i Uppsala är det hög konkurrens om boenden. ”BostadsPortal drivs med ambitionen att hjälpa hyresgäster och hyresvärdar att komma i kontakt med varandra, utan mellanhänder”, säger Anders Hyldborg, VD på BostadsPortal.

Native 10 mars 2023 13:09
Detta är ett annonssamarbete.

BostadsPortal kan hjälpa till med lediga lägenheter
BostadsPortal är en digital marknadsplats till för både uthyrare och bostadssökande. När man startade 2010 var målet att bidra till en säkrare, smidigare och smartare hyresmarknad genom att skapa en sajt där både hyresgäster och hyresvärdar har kontroll över alla beslut. Med lång erfarenhet som ledande aktör inom bostadsuthyrning i Danmark tog man med sig bostadskompetensen till Sverige. 

– Nu erbjuder vi tack vare alla de privata uthyrare som hittat till oss lediga bostäder i hela Sverige. Vi vill göra processen enklare och säkrare för våra användare med hjälp av våra olika tjänster och verktyg, säger Anders Hyldborg, VD på Bostadsportal.  

undefined
”Vi drivs av ett engagemang för att förenkla hyresprocessen, både för uthyrare och bostadssökande”, berättar Anders Hyldborg, VD på BostadsPortal.

Erbjuder smarta verktyg
Du som har en bostad du vill hyra ut annonserar helt gratis och en fördel med att använda sig av hemsidan är att du som uthyrare kan nå ut till bostadssökande genom ett smart meddelandesystem. Sajten har många besökare varje månad och det möjliggör att en hyresgäst för din bostad ofta går att hitta på kort tid. Dessutom kan du använda dig av ett gratis digitalt hyreskontrakt och mot en extra kostnad kan du även dela din annons i sociala medier. 

Målet är att kunna erbjuda bostäder för olika delar av livet och man har ett brett utbud av både första- och andrahandskontrakt inom ett antal boendekategorier. På hemsidan hittas lägenheter, hus och stugor. Dessutom finns kategorin rum, där man som exempelvis student kan hitta ett bra och prisvärt boende. Här hittar du boenden som är tillgängliga att hyra i Uppsala. 

undefined
Plattformen erbjuder ett digitalt hyreskontrakt som är ett tryggt sätt att skriva kontrakt direkt mellan hyresvärd och hyresgäst.

BostadsPortal – underlättar bostadsjakten
Trygghetsmässigt så kontrolleras alla bostadsannonser löpande innan de görs tillgängliga. Genom att registrera ett konto hos BostadsPortal får man också tillgång till bostadsbevakning – en gratis funktion som förenklar vid bostadssökande. Man får ett mejl när det kommer ut en ledig bostad inom den sökning man bevakar och har på så sätt chans att blir den första att kontakta uthyraren. Det ger också en bättre möjlighet att få ett förstahandskontrakt.

– Oavsett om du är hyresgäst eller hyresvärd vill vi ge dig de bästa förutsättningarna. Som hyresgäst får du tillgång till ett stort utbud av verifierade första- och andrahandsbostäder och som hyresvärd kan du kostnadsfritt annonsera din bostad, säger Mathias Lindsäth, kommersiell chef, och fortsätter: 
– Utan extra kostnad får man också använda våra digitala verktyg, som hyreskontrakt och flyttrapport. Allt för att hjälpa dig till en säker uthyrningsprocess. 

undefined
"Oavsett om du är hyresgäst eller hyresvärd vill vi ge dig de bästa förutsättningarna", säger Mathias Lindsäth, kommersiell chef BostadsPortal.

Enklare bostadsmarknad för alla
Att kunna sköta alla delar av uthyrningen med hjälp av digitala verktyg underlättar en hel del. Utöver det finns tillgång till olika marknadsföringsverktyg och möjlighet att kontakta support om man skulle behöva det. Viktigt att komma ihåg är att annonser som läggs ut inte är bindande och det är uthyraren själv som bestämmer vem som blir hyresgäst. Ifall du vill hyra ut i första- eller andrahand är upp till dig, men du bör ha i åtanke att ha ett godkännande från din egen hyresvärd om du hyr ut i andra hand. 

undefined
Som uthyrare på BostadsPortal behöver du inte vänta på att framtida hyresgäster hör av sig till dig, du kan själv välja vem du vill hyra ut till.
3 tips när du hyr boende:

Börja sökningen i god tid: Börja leta efter boende i god tid så har du tillräckligt med tid att hitta det som passar utifrån dina behov och budget. Att vara ute i sista minuten kan leda till att du måste kompromissa eller betala mer än vad du egentligen har råd med.

Var noggrann med att läsa hyresavtalet: Innan du skriver på ett hyresavtal, se till att läsa igenom det noga för att förstå vad som ingår i hyran och vilka regler som gäller för boendet. Tänk på att hyresavtalet är ett juridiskt bindande dokument och det är viktigt att du förstår vad du går med på innan du skriver under.

Tänk på läget: Se till att boendet ligger nära de platser som är viktiga för dig, som till exempel jobbet, skolan, aktiviteter, familj och vänner. Om du är beroende av kollektivtrafik, se över vilka kommunikationer som finns tillgängliga i området. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.