Annonssamarbete med Attendo

Att arbeta inom äldreomsorgen skapar glädje och mening

“Tillsammans är vi ett team som samarbetar för att skapa välmående och glädje”, säger Paula.
“Tillsammans är vi ett team som samarbetar för att skapa välmående och glädje”, säger Paula.

“Stämningen är alltid varm och välkomnande”, så beskriver medarbetarna på Attendo sin arbetsplats. Här drivs man av att skapa relationer, bidra till en betydelsefull vardag och värdesätter den personliga utvecklingen.

Native 27 oktober 2022 12:09
Detta är ett annonssamarbete.

På Attendo Kapellgärdet Södra arbetar medarbetarna och kollegorna Åsa, Hamza och Paula. De har varit med sedan verksamheten startade för ungefär ett år sedan och har alla tidigare erfarenhet som undersköterskor inom äldreomsorgen. På frågan om vad som är det bästa med att jobba inom äldreomsorgen på Attendo är de överens - det personliga mötet och att vara med och göra skillnad. 

– Äldreomsorgen är ett arbete som jag älskar och när jag periodvis gjort annat så har jag alltid längtat tillbaka. Jag är stolt över mitt arbete, man blir väldigt ödmjuk för allt vad livet innebär, berättar Åsa, som jobbat heltid inom äldreomsorgen sedan 2001.

undefined
Åsa är väldigt uppskattad av de boende. “Man lär känna varandra och bygger upp fina relationer”, säger hon.

Omtanke och respekt i mötet med människor är en grundinställning som kollegorna på Attendo delar. Paula läste omvårdnadsprogrammet på gymnasiet och förklarar att hon redan tidigt visste att hon ville jobba med människor. I äldreomsorgen ser man varandra och arbetar hela tiden med bemötande. Kanske är det genom att trösta någon som är ledsen, att lyssna på livshistorier eller att uppmuntra någon att vara med på en aktivitet.

– Man blir glad av att göra andra glada. Det krävs inte så mycket, när man lyssnar och tar sig tid så lär man känna varandra. Det är ett fint utbyte, säger Hamza och ler.

På frågan om hur en dag på jobbet kan se ut berättar kollegorna om både dagliga rutiner och olika aktiviteter. Det är väldigt hemtrevligt, man delar vardagen tillsammans och det är alltid härlig stämning. Arbetet genomsyras av en teamkänsla där man hjälps åt och har ett stort utbyte sinsemellan, allt för att både kollegor och boende ska ha det bra.

undefined
Gunnel och Roland Prinz trivs väldigt bra i sin parlägenhet på Attendo Kapellgärdet Södra.

Två av de boende på Kapellgärdet Södra är paret Gunnel och Roland Prinz. De har nyligen flyttat in i en av boendets parlägenhet och trivs hur bra som helst. Gunnel berättar om hur medarbetarna är både omtänksamma och lyhörda. Det är alltid någon aktivitet på gång och man får vara med precis hur mycket eller lite man vill - det bestämmer man själv. 

– Personalen är väldigt engagerad, man känner sig alltid sedd och de är måna om att vi ska ha det bra. Man lär känna varandra, nu vet de till exempel vid vilken tid vi brukar stiga upp, då kan de vara så att de kommer med kaffe och frukost direkt till vårt rum, det är väldigt trevligt, berättar Roland. 

undefined
Hamza trivs som planeringssamordnare på Livsstilsboendet Attendo Kapellgärdet Södra.

Attendo Kapellgärdet Södra är ett livsstilsboende med inriktning på Kultur & Nöje och det är ofta uppträdanden, spel, konst och film på schemat. Konceptet är omtyckt av både boende och medarbetare. 

– Vi hjälps åt att skapa en meningsfull och härlig tillvaro för våra boende och aktiviteterna är väldigt uppskattade. Vi har roligt tillsammans och det skapar mycket glädje, fyller Åsa i. 

När man arbetar med människor måste man vara empatisk och lyhörd, det är viktigt att se varje enskild individ för att kunna anpassa omsorgen efter önskemål och behov. Alla är olika och så länge man respekterar varandra finns det gott om utrymme att vara sig själv. 

undefined
Aktiviteter och umgänge finns på schemat varje dag för den som vill delta.

Som medarbetare på Attendo ges man flera möjligheter till utveckling. Beroende på vad man är intresserad av kan man som anställd vidareutbilda sig inom exempelvis kost, läkemedel och administration. Attendo anser att det är väldigt viktigt att medarbetarna upplever utveckling och ambition i arbetet. 

– Man kan alltid lära sig något nytt och det är väldigt motiverande. Jag har precis gått en administratörsutbildning och nu är jag planeringssamordnare, det innebär nya ansvarsområden som gett mig både energi och personlig utveckling, säger Hamza. 

undefined
En välkomnande och varm stämning gör att varje arbetsdag är givande och trevlig.

Åsa har gått flera internutbildningar och tycker att de varit väldigt givande. Genom att lära sig mer har hon fått bättre förståelse, nya erfarenheter och blivit säkrare. Nu känner hon sig redo att ta sig an nya utmaningar tillsammans med sina kollegor. 

– Vi hjälper alltid varandra och tillsammans skapar vi den varma och inbjudande arbetsmiljön som vi vill ha hos oss. Jag är så tacksam över mitt arbete och mina kollegor, säger Åsa.

undefined
"Som medarbetare på Attendo ges man många möjligheter att ta nästa steg i karriären”, säger Åsa.
Om Attendo

Attendo driver idag sex stycken livsstilsboenden i Uppsala med inriktningarna Sport & Spa, Kultur & Nöje samt Utevistelse & Trädgård. Idéen är att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt och ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Vill du veta mer om Attendo Kapellgärdet Södra?
Besök hemsidan här: Attendo Kapellgärdet Södra Äldreboende i Uppsala
Facebook här: Facebook Attendo Kapellgärdet Södra
Instagram här: Instagram Attendo Kapellgärdet Södra

Här kan du läsa mer om vilka tjänster som finns tillgängliga på Attendo i Uppsala:
Lediga tjänster hos Attendo

Kontakta verksamhetschef om du vill veta mer om äldreboendet eller arbete: 
Sara Jansson 
sara.jansson@attendo.se
076-801 65 05

Funderar du på om något av Attendo Uppsalas livsstilsboenden kan vara något för dig eller en närstående? Läs mer om Attendos livsstilsboenden på attendo.se 

För att få en plats på ett äldreboende behövs ett beviljat biståndsbeslut för särskilt boende från Uppsala kommun. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.