Fin marginal för Leijon Stenugnsbageri & Konditori AB - slår branschsnittet

Leijon Stenugnsbageri & Konditoris årsredovisning för 2021 är klar. Företaget hade ungefär 15,5 miljoner kronor i rörelseintäkter, en förbättring på 3,9 procent från föregående år. Rörelseresultatet minskar däremot med 59 000 kronor till cirka 900 000 kronor.

Frida Leijon utanför Leijon Stenugnsbageri & konditori i Sala backe, Uppsala.

Frida Leijon utanför Leijon Stenugnsbageri & konditori i Sala backe, Uppsala.

Foto: Markus Lundqvist

Företagande2022-05-30 20:00

Resultatet före skatt är i nivå med föregående år, knappt 1,2 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 6 procent, som är på samma nivå som 2020.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt i svenska företag 7,8 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen livsmedelsframställning är motsvarande snitt 3,6 procent.

Så stor var utdelningen

Leijon Stenugnsbageri & Konditori grundades 2017. Bolagets huvudbransch är tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk, restaurangverksamhet, juice- och safttillverkning, diverse övrig utbildning och tillverkning av sockerkonfektyrer.

Företaget har 19 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 2 fler än 2020.

Ägarna tog ut 300 000 kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Det är den högsta utdelningen under de senaste fem åren.

Vd är Susanna Judit Maria Johansson (36), medan Frida Elisabeth Leijon (36) är styrelseordförande.

undefined
Frida Leijon utanför Leijon Stenugnsbageri & konditori i Sala backe, Uppsala.

Största företagen i branschen

Sett till rörelseintäkter är Leijon Stenugnsbageri & Konditori det åttonde största företaget inom sin bransch i Uppsala kommun, som är bagerier.

Företaget är också på plats 10 i Uppsala Län, och det 196 största i landet.

Översikten nedan visar företag i branschen ordnade efter rörelseintäkter. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kan ändra sig när nya årsrapporter kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!