Guldkajan Frenchi kniper Guldkajan för Årets lunchställe. En vinst som restaurangen på Stora Torget känner vördnad inför.

– Det är hedrande. Otroligt smickrande. Det krävs mycket för att vinna just den kategorin. Att laga lunch till gäster som återkommer flera dagar i veckan är ett hårt arbete, säger Sebastian Schardl, koncerndriftchef på Svenssons Krogar och Frenchi.

– Det handlar om påhittigt nytänkande och att kunna laga något gott av allt. Att alltid skapa, säger Martin Andersson, koncernkökschef och den som komponerar menyer till inte bara Frenchi utan även till de övriga fyra krogarna i koncernen och till festvåningens tillställningar.

De båda har ett tätt samarbete och reser gärna på inspirationsresor tillsammans. Ofta till New York och andra storstäder.

– Jag har också 400 kokböcker hemma och jag tittar mycket på Instagram, tv och i tidningar och inspireras av andra kockar. Jag kan få inspiration av någon som lagar mat på Ica, säger Martin och skrattar.

– Det är viktigt med inspiration. Vi delar den vidare till personalen så att de också kan utvecklas, säger Sebastian Schardl.