Grekisk kyckling i ugn

Grekisk kyckling med ugnsbakade potatisar och fetaostkräm: Ugnsbakad potatis blir allra bäst om den kokas i några minuter innan den åker in i ugnen. På så sätt suger åt sig mer av de goda smakerna - dessutom blir stekytan bättre. Här får potatisen sällskap av kyckling, oliver och tomat i en enkel men ändå smakrik fredagsrätt.

4 april 1916 13:45

4 portioner, tidsåtgång: 1 timme.

Ingredienser:

1 kg delikatesspotatis

600 g kycklinglårfilé

3 röda lökar

400 g körsbärstomater

4 vitlöksklyftor

2 dl kalamataoliver

2 dl crème fraiche

200 g fetaost

150 g blandad sallad

Salt och peppar

Smör och olivolja till stekning

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp saltat vatten i en kastrull. Tvätta potatisen och dela på hälften. Låt koka ca 10 minuter. Häll av vattnet.

Skär lökarna i tunna klyftor. Skär vitlöksklyftorna i mindre bitar. Dela tomaterna på hälften.

Ringla olivolja i en långpanna. Lägg i lök, vitlök, tomat och kycklinglårfiléer. Salta och peppra rejält. Tillsätt potatisen och oliverna blanda runt. Hyvla över smör/ringla över extra olivolja. Låt baka ca 20-30 min eller tills alltsammans fått fin färg och kycklingen är genomtillagad.

Mixa samman crème fraiche och fetaost. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner sallad i långpannan. Servera tillsammans med fetaostkrämen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Recept & foto: Sandra Gunnarsson & Karin Ridderheim