I år är det hundra år sedan Vittinge IP byggdes, men trots att den ligger intill riksväg 72 går det inte att gå eller cykla dit utan att behöva korsa eller gå längs den hårt trafikerade vägen.
– Det var likadant när vi var små. Vi är uppväxta med livsfarlig gångtrafik till och från idrottsplatsen och Vittingeparken, säger Christer Björk.
– Jag har varit här på fest och fotbollsträningar och matcher när jag var yngre, men det var när min son började spela fotboll som jag insåg att det är helt galet att han inte kan ta sig hit på egen hand, säger Paulina Ernlund.
Frustrationen fick henne att skriva ett medborgarförslag till kommunen om att bygga en gång- och cykelväg till idrottsplatsen, något som flera andra Vittingebor snabbt ställde sig bakom.
– Under åren som jag har bott här har jag upplevt att fler barnfamiljer flyttar hit, men att det inte görs anpassningar utifrån det. Det känns som att Vittinge är lite bortglömt, säger Karin Tasdemir.
I dag finns en gång- och cykelväg fram till Näsbovägen, men därefter är den som cyklar eller går till Vittinge IP och Vittingeparken hänvisad till väggrenen på riksväg 72.
– Det är bara tur att ingen har dött eller blivit skadad på vägen hit, med tanke på hur många som rör sig till och från Vittingeparken. Det är inga föräldrar som låter sina barn ta sig hit själva och de som blir ytterst påverkade av det är ju barnen, som missar träningen om ingen kan skjutsa dem med bil eller cykla tillsammans med dem, säger Paulina Ernlund.
Sträckan från Näsbovägen till idrottsplatsen och Vittingeparken är en dryg kilometer.
– Ett alternativ till en gång- och cykelväg är om man bygger en tunnel under vägen i höjd med idrottsplatsen, så att man kan gå eller cykla via Gamla Landsvägen, säger Christer Björk.
– Det viktiga är att det blir en trafiksäker lösning, så att barnen kan ta sig hit utan att riskera livet, säger Paulina Ernlund.
De tror alla att möjligheten att ta sig till Vittinge IP på ett säkert sätt skulle få flera positiva effekter.
– Förhoppningsvis gör det att fler kan delta i idrotten. I dag vet vi inte hur många som avstår på grund av att de inte kan ta sig hit, säger Sofie Lindberg.
– Vi är otroligt stolta över den fina mötesplats som vi har här och vill att den ska vara tillgänglig för alla, säger Paulina Ernlund.