Liberalernas pågående landsmöte i Västerås kommer att visa partiets riktning inför kommande val. Det är ingen enkel spelplan för ett mittenparti som på senare år har hamnat i skuggan av Centerpartiet. Samtidigt har vi gång på gång kunnat se "krispartier" - och nya partiledare - överraska.
Landsmötet inleddes på fredagen med ett inledningstal av partiledaren. Scenen pryddes med uttrycket "möjligheternas land", vilket för övrigt var titeln på dåvarande S-ledaren Mona Sahlins bok inför valet 2010. I sitt inledningstal kallade Sabuni Liberalerna för "möjligheternas parti". Möjligen hade hon sin egen resa – från flyktingbarn till partiledare – i åtanke.
Januariavtalet nämndes i pragmatiska ordalag. Om statsminister Stefan Löfven håller vad han lovat kommer även Liberalerna att hålla sin del av avtalet, sa Sabuni och fick applåder. Partiet kommer att fokusera på klimat och integration inför valet 2022.
Som tidigare integrationsminister i alliansregeringen var Sabuni ofta före sin tid. De förslag som hon då lade fram ansågs kontroversiella, men är mainstream i dag. Precis som med klimatpolitiken råder det numera skarpare politisk konkurrens i integrationsfrågan. Lyckas Liberalerna inta en unik hållning som sticker ut i bruset? Enkelt blir det garanterat inte.
Att Nyamko Sabuni valdes till ny partiledare i slutet av juni kom för många i kretsen kring partiet som en överraskning. Hon visade sig ha ett betydligt starkare stöd än konkurrenten Erik Ullenhag.
Var det ett tecken på att Liberalerna ute i landet, utanför Uppland vill säga, egentligen inte var särskilt förtjusta i Januariavtalet? Eller såg man Sabuni som en kandidat med bäst chans att klara riksdagsspärren? Förmodligen är svaret en kombination av dessa.
Ännu kan man inte se någon uppryckning i väljaropinionen. Efter en uppslitande falangstrid - som valet av L-ledare efter Jan Björklund får sägas ha varit - krävs alltid en intern läkeprocess. Från att Sabuni inledningsvis tillsatte personer från "Sabuni-falangen" på höga poster i partiet, finns i den nya partistyrelsen flera Januariavtals-vänner föreslagna. Däribland Christer Nylander, Stockholms Jan Jönsson och Lotta Edholm, och Uppsalas Lina Nordquist. Det är klokt.
Samtidigt har Sabuni fått ett tydligt mandat att förändra. Och förändring lär det bli. Sabuni är inte en politiker som sitter still i båten.