Uselt skådespeleri

Storbritanniens första 3D-produktion, StreetDance 3D, är också världens första dansfilm i 3D. Här medverkar några av Storbritanniens absolut främsta streetdansare som Diversity, Flawless och George Sampson.

11 juni 2010 10:00

Vi träffar Carly och hennes pojkvän Jay, som är ledare för dansgruppen som de båda är med i. De är mitt uppe i att repetera inför en av årets största danstävlingar, UK Street Dance Championships, då Jay plötsligt dumpar Carly och lämnar gruppen. Som om det inte vore nog har de dessutom ingen lokal att träna i längre. Men, så träffar Carly Helena som erbjuder gruppen en träningslokal. Erbjudandet gäller dock bara på ett villkor och det är att Carly involverar Helenas balettdansöser i sin streetdance-rutin.

Filmen försöker visserligen inte vara något annat än just en film där dansnumren är i fokus, vilket i och för sig är tur då storyn är alldeles för klen och naiv. Det bjuds på en hel del dans dessutom och visst kan de medverkande dansa, men inte agera. Skådespeleriet är under all kritik och StreetDance är dessutom fylld av stereotyper och klichéer. Jag önskar att jag i alla fall kunde säga att dansnumren var spektakulära, men här finns inget som vi inte redan har sett i Britain’s Got Talant eller America’s Best Dance Crew. Att filmen är i 3D känns faktiskt meningslöst.

Film

StreetDance 3D

Filmstaden. Regi: Max Giwa & Dania Pasquini. Manus: Jane English. Foto: Sam McCurdy. Musik: Dominik Schleier. I rollerna: Nichola Burley, Charlotte Rampling, Ukweli Roach, Richard Winsor m.fl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Dahlin