"Systern från havet" blir barnteater i Uppsala

Nu närmar sig premiären på Teater DaCapos pjäs "Systern från havet", som bygger på Ulf Starks och Stina Wirséns bok med samma namn. På söndag 20 oktober spelas barn- och familjeföreställningen på Den lilla teatern i Uppsala.

Anja Strautmanis och Siv Eriksson berättar och gestaltar gemensamt Teater DaCapos scenversion av "Systern från havet".

Anja Strautmanis och Siv Eriksson berättar och gestaltar gemensamt Teater DaCapos scenversion av "Systern från havet".

Foto: Rune Jakobsson

Teater2024-10-15 11:00

"Systern från havet" handlar om flickan Margareta som mest av allt önskar sig en hund. I stället får hon en syster, Sirkka, som på grund av krig flyr ensam över havet med sin leksakshund Toivo. Sirkka hamnar hos Margaretas familj, och en oväntad vänskap uppstår.

I Teater DaCapos scenversion gestaltas historien av cellisten Anja Strautmanis och skådespelaren Siv Eriksson. För regi och manus står Rune Jakobsson, som bearbetat Ulf Starks och Stina Wirséns bok från 2015.

Efter söndagseftermiddagens premiär på Den lilla teatern väntar sex skolföreställningar kommande vecka. Pjäsen är anpassad för barn 6–9 år och som familjeföreställning från 5 år.

undefined
Cellisten Anja Strautmanis och skådespelaren Siv Eriksson är ensamma på scenen under föreställningen.
undefined
"Systern från havet" med cellisten Anja Strautmanis och skådespelaren Siv Eriksson får premiär på söndag 20 oktober på Den Lilla teatern i Uppsala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!