Tolkar Elvis på eget sätt

"Man kan knappast beskylla Uppsalaprofilen Kent Wennman för att vara en Elviskopia (kolla frisyren till att börja med)", skriver Ulf Gustavsson.

8 augusti 2012 09:00

ROCK. Man kan knappast beskylla Uppsalaprofilen Kent Wennman för att vara en Elviskopia (kolla frisyren till att börja med). Visserligen firar hans Elviskonserter i Parksnäckan tio år, och en hel del skivor på temat Elvis har det blivit, men Wennman tolkar Elvis på sitt alldeles egna sätt, hittar nya infallsvinklar på kända och okända låtar. Och letar upp en hel del obskyriteter, till exempel från Elvis filmskivor.

Nu kommer ett slags best of på allt detta, valda godbitar från Wennmans Elvisinspelningar jämte tidigare outgivna livelåtar. Styrkan ligger i mångfalden, i bredden av stilar och uttryck, alltifrån hårdsvängig rockblues med Uppsala Storband i Mean woman blues och Rip it up, till stuffande partyorgel i Rock a hula baby.

Och däremellan maffig gospel med Afro Choir i So high, samt några snygga gitarrinstrumentalare med Ulf Holmberg, Parksnäckans egen Hank Marvin. Hör bara hans eleganta licks i Surrender, värdiga en Sergio Leone-western, eller det snygga Chet Atkins-stuket i Love me tender.

Göran Engman gästspelar med genuint Elvispatos, och Good rockin tonight är klockren rockabilly. Hade gärna hört lite mer av den varan. Men det är hög kvalitet rätt igenom, med eldsjälen Kent Wennman som den sammanhållande energifaktorn. Elvis måtte le i sin himmel.

Kent Wennman

[Kaja4]
Elvis i Parksnäckan 10 år
(Kattguld)

Bästa spår:
Good rockin Tonight

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!