En mix av pop och passion

Det är en fascinerande, nygammal mix av elektropop, folklore och 80-talistisk new wave som Burning hearts levererar. Pop och passion i ganska så oemotståndlig blandning, skriver Ulf Gustavsson.

22 februari 2012 07:00

POP. I det karga österbottniska landskapet har finska syntpopgruppen Bruning Hearts skapat sin andra fullängdare. I grunden en duo har man vuxit till ett fullt scenband som i höstas gjorde en kortare nordisk turné.

Och det är en fascinerande, nygammal mix av elektropop, folklore och 80-talistisk new wave som gruppen levererar, konsekvent sammanhållet med ett eget sound som inte minst ligger i Jessika Rapos nakna, sköra sång. Och med ett tydligt nordiskt-finskt drag, där man kan ana konturerna av det österbottniska landskapet i ett långsammare, pastoralt upplagt nummer som Love and dissonance, med Rapos stämma i flera lager av virvlande röster.

Här finns likaså det uppmärksammade videospåret Into the wilderness, ett starkt exempel på gruppens förmåga att blanda naivistiskt lekfulla arrangemang med helgjutna popmelodier. Pop och passion i ganska så oemotståndlig blandning.

Burning Hearts

Extinctions

(Solina/Playground)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Gustavsson