Jacke & co laddar för ny höjdarlunch

Underhållaren Jacke Sjödin laddar om efter sin Hasse & Tage-föreställning. I november är det dags för "Höjdarjullunch" på Katalin.

Jacke Sjödin iförd glitterkavaj under Höjdarlunch 2 härom året.

Jacke Sjödin iförd glitterkavaj under Höjdarlunch 2 härom året.

Foto: Charlotte Winberg/arkiv

Show2019-10-02 16:00

Långköraren "En kväll med Hasse & Tage" spelas visserligen fortfarande, ett år efter premiären på Reginateatern i Uppsala. Men det faktumet hindrar inte Jacke Sjödin från att sjösätta en tredje omgång av "Höjdarlunch" på Katalin, den här gången med jultema. Den 20 november är det premiär, och därefter väntar åtminstone 13 föreställningar fram till lucia ungefär.

 – Att döma av biljettrycket ser det ut som om vi kommer att utnyttja möjligheten att göra två ytterligare föreställningar, men fler än 15 blir det inte, säger Jacke Sjödin.

 I likhet med de två tidigare upplagorna delar han scen med Helen Sjöholm och Andreas Nilsson.

Var Helen och Andreas svårövertalade den här gången?

– Nej, det kan man inte säga (skratt). Vi har så fantastiskt trevligt tillsammans så det behövdes ingen övertalning alls, säger Jacke Sjödin.

Trion kommer att kompletteras med en pianist. Vem det blir är ännu inte spikat. Problemet är att Jackes sedvanlige sidekick Mikael Skoglund dras med överansträngning i armarna. Om han inte hinner bli kvitt sina bekymmer blir det Joakim Hallin som slår sig ned vid tangenterna.

Jacke Sjödin beskriver den kommande upplagan som en klassisk lunchrevy: "kort, snärtig med god mat i en trevlig miljö".

–  Det är ett koncept som själv är förtjust i. När jag skriver utgår jag alltid från vad jag själv gillar och skulle vilja gå och se. 

Höjdarlunch 1 spelades 2014, fyra år senare kom uppföljaren och snart kommer alltså julspecialen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!