Reggaefestivalen lämnar Uppsala

Uppsala Reggaefestival har gjort sitt i Uppsala. Efter tolv festivaler med över 400 artister och 120 000 besökare lämnar man nu staden.

11 mars 2012 22:52

Uppsala Reggaefestival arrangerades första gången 1995 och har sedan 2001 gått av stapeln varje år. Nu tackar festivalarrangörerna för sig och söker sig till nya platser.

- Reggaen växer i Sverige. Vi vill ta musiken dit människor är och bidra med helt nya upplevelser genom nya festivalformat, säger Yared Tekeste, festivalens grundare, i ett pressmeddelande.

Under 2012 och 2013 kommer festivalen att omvandlas och nya koncept ska testas. Bland annat inleds ett samarbete med Tallink/Silja Line. I april kommer en "reggaebåt" att avgå från Stockholm till Riga med både internationella och svenska artister på scenen.

Just nu pågår även planering och artistbokningar för att ordna festivaler på nya orter i Sverige. Dessutom ska arrangörerna hjälpa till att skapa reggaefestivaler som den i Uppsala i Italien, Holland, Chile, Costa Rica och Dubai.

- I Uppsala finns en fantastisk publik och det har varit en bra stad att växa i som festival, men det har också funnits utmaningar och begränsningar. Nu vill vi skapa nya reggaekoncept och känner oss grymt taggade inför framtiden, säger Yared Tekeste.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Velander