Överspel i tröttsam actionkomedi

Killers är en actionkomedi med en story vi har sett tidigare, bland annat i filmen Mr & Mrs Smith. Det är inte alls roligt, skriver Emma Dahlin.

16 juni 2010 08:00

Den småneurotiska och vimsiga Jen (Katherine Heigl) har precis blivit dumpad och är på semester i södra Frankrike med sina föräldrar, en daltande pappa (Tom Selleck) och en ständigt salongsberusad mamma (Catherine O’Hara). I hissen på hotellet i Nice träffar hon den snygge och vältränade Spencer (Ashton Kutcher), en hemlig agent med rätt att döda. Han har dock fått nog av sitt arbete och letar efter en väg ut. Tre år senare lever Jen och Spencer medelklassliv i en amerikansk förort.

Jen känner inte till Spencers forna liv (som han valt att hemlighålla) och det dröjer inte länge förrän hans förflutna gör sig påmint. Kulorna börjar vina, gräsmattor körs sönder och snart är Jens perfekta liv inte lika rosenrött. Vem som helst kan vara en mördare; grannar, vänner eller kolleger.

Killers är en actionkomedi med en story som vi tidigare sett i bland andra filmer som True Lies och Mr. & Mrs. Smith. Regissören Robert Luketic, som ligger bakom filmer som Legally Blonde och The Ugly Truth, har dock inte lyckats ro projektet i land. Karaktärerna är överdrivna och utförandet är under all kritik.

Heigl spelar över något så kopiöst att man rodnar och hon har ingen som helst komisk tajming. Killers är absolut inte rolig, utan bara tröttsamt stirrig och banal. Det är heller inget spännande över actionscenerna. Faktum är att det mesta i den här filmen känns krampaktigt och framtvingat. Ett riktigt bottennapp.

Killers
Filmstaden. Regi: Robert Luketic. Manus: Bob DeRosa & Ted Griffin. Foto: Russell Carpenter. Musik: Rolfe Kent. I rollerna: Ashton Kutcher, Katherine Heigl, Tom Selleck, Catherine O’Hara m.fl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Dahlin