"Jag började i baren på Lilla Helgonet"

Anna Sousa Persson blandade drinkar på Uppsalas nattklubbar i nästan tio år. UNT Nöje fortsätter sin djupdykning i bildarkiven och tar dig varje vecka med tillbaka till ett glimrande Nöjesuppsala.

Anna Sousa Persson nu och då. På bilden till höger blandar hon drinkar på Plan B 2005.

Anna Sousa Persson nu och då. På bilden till höger blandar hon drinkar på Plan B 2005.

Foto: Staffan Claesson

Nöjesliv2016-02-08 10:35

Namn: Anna Sousa Persson

Ålder på bilden: 29 år

Ålder idag: 39 år

Gjorde då: Jobbade som bartender.

Gör idag: Arbetar på IP-Only som orderadministratör. Har sambo och tre pojkar 2, 4 och 18 år. Bor i Lindbacken strax utanför stan.

Berätta om bilden!

– Den är nog från Plan B som låg i Påvelsgränden. Jag tror att det möjligtvis är en Mojito jag har blandat, den var ju rätt het då för 10 år sen.

När var du som mest aktiv i Nöjesuppsala?

– Mellan 2001 och 2008

MISSA INTE! Här hittar du UNT:s facebookgrupp "Minns du ditt nöjesuppsala"

Var brukade du jobba?

– Jag har nog jobbat på minst tio olika krogar och nattklubbar här i stan genom åren. Jag började jobba i bar på Lilla Helgonet som låg där Tzatziki liger nu, sen var det Harry's, Flustret, Alfons, Plan B, People, Terrassen, Bullitt, Magnussons, ja listan kan göras lång.

Vilka ställen hängde du mest på som gäst?

– Man hängde nog mest där man jobbade för tillfället, fast man hade väl inte så mycket tid att hänga eftersom man oftast jobbade när det var öppet. Men då och då var det ju något ställe som var öppet till -04 så då skyndade man sig att städa och hann med sista timmen där.

Vilka var de vanligaste beställningarna i baren när du jobbade?

– P2 (Apple sourz, vaniljvodka och sprite) beställdes ofta, och allt med smaksatt Bacardi, razz, melon, och lemon. Groggar på vodka och Red Bull, och jäger och Red Bull, kom ju starkt också. Men den vanligaste beställningen var nog ändå "Gör nå't gott".

LÄS MER: Här hittar du fler intervjuer i serien "Minns du ditt Nöjesuppsala"

Vad gjorde du då?

– Då tog man det man hade mycket av, när man jobbade på nattklubb så valde man sånt som gick snabbt att göra. Typ sprit, likör och läsk. Toppat med någon juice.

Och vilken var din egen favoritbeställning i baren?

– Jag drack oftast vodka-tranbär-soda, så få ingredienser som möjligt och inte för sött. Nu för tiden blir det bara vin om man någon gång går ut.

Vilken var din favoritlåt på dansgolvet?

– Oj, har nog aldrig haft någon riktig favoritlåt så, utan gillar det mesta som spelas ute!

Hade du någon favorit-dj?

– Det ska väl vara Edwin Dylian, han har ju hängt med sedan dess och spelar fortfarande. Jag minns knappt var han spelade, men han var ju överallt.

Kommer du ihåg några profiler från Uppsalas nattklubbar och barer?

– Ja absolut det finns många, både krögare, gäster och personal. Vissa är kvar än idag men många har gått vidare och gör andra saker. Skaffat familj och barn så som jag gjort, då blir det ju svårt att fortsätta leva krogliv.

SE BILDER FRÅN FÖRR: Uppsalavimmel samlar gamla nöjesbilder från Uppsala

Vilket är ditt starkaste minne av Nöjesuppsala?

– Stockholms nation och Escobar var ställena man hängde på på torsdagar på den tiden. Där var det alltid bra fest, och man kände mycket folk eftersom många krogmänniskor var lediga och kunde gå ut torsdagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!