Daniel Mohlén serverade "Päronstjärt"

Daniel Mohlén skeppade ut drinkar på Escobar och Birger under 00-talet. UNT Nöje har djupdykt i bildarkiven och tar dig varje vecka med tillbaka till ett glimrande nöjesUppsala.

Nu och då. Daniel Mohlén jobbade som bartender under många år i Uppsala.

Nu och då. Daniel Mohlén jobbade som bartender under många år i Uppsala.

Foto: Uppsalavimmel

Nöjesliv2016-02-25 06:00

Namn: Daniel Mohlén

Ålder på bilden: Typ 30 år skulle jag gissa.

Ålder idag: 40 år.

Gjorde då: Bartender på nattklubben Birger Jarl.

Gör idag: Googlifierar företag på den lokala marknaden.

Berätta om bilden!

– Asså den ljuger, så där trött får man ju inte vara på jobbet! Den vittnar dock en hel del om hur pass delaktiga, i själva partyt, vi bartenders på BJ var på den tiden.

När var du som mest aktiv i Nöjesuppsala?

– 00-08

Vilka ställen hängde du mest på?

– Rockbaren Fellini´s var på den tiden ”mitt andra hem” typ ett Peach Pit i bevvan men för Rockers i Uppsala.

MISSA INTE! Här hittar du UNT:s facebookgrupp "Minns du ditt nöjesuppsala"

Vilken var den vanligaste beställningen i baren?

– Red Bull och vodka.

Vad serverade du helst till gästerna?

– "Päronstjärt". En drink som Daniel Årvik och jag uppfann under åren på Escobar. Mjölkdrink med Pärontequila som en av ingredienserna.

Och vilken var din egen favoritbeställningen?

– Om du nu menar vad jag själv gillade att beställa så är mitt direkta svar Gin Tonic med pressad lime. Gärna Bombay Saphire om nu inte detta räknas som produktplacering.

LÄS MER: Här hittar du fler intervjuer i serien "Minns du ditt Nöjesuppsala"

Vilken var din favoritlåt på dansgolvet?

– "The Seed" med The Roots var och är en väldigt svängig bit.

Kommer du ihåg några profiler från Uppsalas nattklubbar och barer?

– Jo det gör man ju såklart. Den som sticker ut mest är såklart min mentor inom barbranschen Marcus Leto som innan ett av våra barpass förklarar att han glömt beställa hem Fernet Branca, vilket var typ det enda folk shotade under en tid. Som lösning på problemet så skulle vi erbjuda våra gäster Ramazotti (den där flaskan med brun vätska högst upp på hyllan som ingen någonsin hade frågat efter) som inte var så lättsåld. Sagt och gjort. Vi highfivade lite efter passet över att vi äntligen blivit av med Ramazottilagret. Det vi inte riktigt visste då var att Uppsala, som enda stad i Världen, fått en ny dryckestrend. ”En bira och en ramma tack!” Ramma gick från något iskallt till stekhett över en natt. Detta kräver sin man. Starkt Mac!

SE BILDER FRÅN FÖRR: Uppsalavimmel samlar gamla nöjesbilder från Uppsala

Vilket är ditt starkaste minne av Nöjesuppsala?

– Hur ska man kunna välja endast ett? Räknas Skogsvallen btw? För att vara allvarlig då så kollade jag Public Enemy på Katalin och det var nästan overkligt bra. Att få höra ”Shut em down” live var något alldeles extra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!