Har det kommit in några frågor än?
– Ja, och det är frågor från alla sorters lyssnare, också yngre. Det är en stor bredd på frågorna. Jag gillar den här typen av radioprogram, det är sann public service, det är liksom den gamla skolans radio. Vårt program påminner om P1:s Språket, fast vårt handlar om musik i stället för språk.
Är du nervös? Det är ju din expertis som sätts på prov.
– Jo, särskilt för frågor om saker som jag inte har så bra koll på, så som modern mainstream musik. Då får jag anstränga mig och ta hjälp av kollegor. Det kommer att bli lärorikt för mig också. Men den största utmaningen är att svara förståeligt och värdefullt på frågorna. Det är humanioras stora utmaning, att bli angelägen för en bredare allmänhet. Där har jag som tur är Maja Åström, det är hennes uppgift att vara lyssnarnas representant i studion.
Vilken typ av frågor hoppas du få?
– Sådana som reder ut musikens myter och går till botten med saker. Det finns många saker som antas, men som aldrig diskuteras. Så som vad musikalitet egentligen betyder, eller om man verkligen kan ha absolut gehör. Men också existentiella frågor. Så som vad musik är, var den kommer ifrån och liknande frågor.
Finns det frågor som inte har några svar?
– Absolut, det är de frågorna som kommer att ligga till grund för de riktigt intressanta diskussionerna.