Brickpile Memories spelar på Septemberrock

Katalin riktar blicken bakåt när Septemberrock intar lokalerna med fyra band. Ett av dem är Uppsalabandet Brickpile Memories som har fokus på det nyromantiska 80-talet.

Ray och Johan Edqvist från bandet Brickpile Memories kommer spela på Katalins scen under evenemanget Septemberrock som de själva är med och arrangerar.

Ray och Johan Edqvist från bandet Brickpile Memories kommer spela på Katalins scen under evenemanget Septemberrock som de själva är med och arrangerar.

Foto: Elvira Jansson Pihl

Musik2019-09-28 10:00

När bröderna Ray och Johan Edqvist växte upp i Örebro hade de i band med kompisarna Tom Holmberg och Mattias Ehnberg. Efter gymnasiet skiljdes kvartetten åt, men för två år sedan tog de upp kontakten igen. Ikväll uppträder bandet Brickpile Memories på Katalins scen under evenemanget Septemberrock.

– Det kändes kul med ett eget projekt, musiken betyder jättemycket för oss och att spela musik ger en enorm glädje och energi, säger Johan Edqvist.

Tom Holmberg och Mattias Ehnberg bor fortfarande kvar i Örebro och namnet Brickpile Memories är en tribut till en skola i hemstaden som kallas "Tegelhögen".

– Nu har medborgarskolan tagit över tegelhögen, men vi knöt an till platsen i bandnamnet. Dessutom blir våra initialer BPM, säger Johan Edqvist.

Septemberrock är ett evenemang som Brickpile Memories har med tre andra lokala Uppsalaband, Nine Yards, TRM och The Royal Mojos. Alla fyra banden repar i samma lokal, och det var även där idén för evenemanget kom.

– Vi pratade ihop oss i replokalen. Det är svårt att få spelningar, så vi tänkte "varför inte skapa något själva?", säger Johan Edqvist.

Kvällen kommer bjuda på rockmusik från 60-, 70- och 80-talet, och enligt Johan och Ray kommer Brickpile Memories spela både gammalt och nytt.

– Det finns publik som uppskattar gammal rockmusik i Uppsala. Vi kör den här musiken för att vi gillar den. Vissa känner igen låtarna och andra gör inte det, men vi kommer bjuda på mycket energi, säger Ray Edqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!