Catarina König blir fundersam nÀr UNT frÄgar om hennes nya kokböcker.
â Jag vet inte om jag fĂ„r droppa det ... den första kommer i oktober ... UrsĂ€kta men jag mĂ„ste ringa förlaget och höra om jag fĂ„r prata om den, sĂ€ger hon.
Sedan vinsten av Sveriges MÀsterkock 2016 har Catarina König Àgnat sitt liv Ät mat. Hon har arbetat pÄ Sigtuna stadshotell, har Instagramkontot Matfashionistan med 182 000 följare och Àr folkkÀr tv-kock i TV4. Hon har redan gjort fem kokböcker och nu ges hennes första helt egengjorda ut pÄ nytt. "Mat med guldkant" heter den. Dessutom har hon fÄtt kontrakt pÄ tvÄ helt nya.
Hon ringer upp med klartecken frÄn sitt förlag, Max Ström, och berÀttar att boken som kommer ut i oktober har tema jul.
â Det blir jul rakt igenom, frĂ„n början till slut. Julen Ă€r sĂ„ viktig, den ska vara pĂ„ samma sĂ€tt Ă„r frĂ„n Ă„r och jag vill förmedla det med mina recept. Jag jobbar mest i stugan i Bydalen dĂ€r Ă€r det mycket snö sĂ„ det blir fina miljöbilder, sĂ€ger hon.
PÄ internet finns en uppsjö av recept, ÀndÄ sÀljs runt en miljon kokböcker varje Är.
â Folk vĂ€rdesĂ€tter en kokbok som ligger framme och Ă€r snygg som en inredningsdetalj. Dessutom slĂ€pper jag inte recepten som finns i boken nĂ„gon annanstans, sĂ€ger hon.
Du lagar oftast mat baserad pÄ animalier: kött, fisk och Àgg, nÀr fÄr vi se veganrecept signerade Catarina König?
â Hmm ... Det kanske framtiden fĂ„r utvisa ..., sĂ€ger hon hemlighetsfullt innan hon fortsĂ€tter:
â Jag gĂ„r lite utbildningar i att tĂ€nka mer klimatsmart, sĂ„ det Ă€r inte frĂ€mmande för mig.