Catarina König blir fundersam när UNT frågar om hennes nya kokböcker.
– Jag vet inte om jag får droppa det ... den första kommer i oktober ... Ursäkta men jag måste ringa förlaget och höra om jag får prata om den, säger hon.
Sedan vinsten av Sveriges Mästerkock 2016 har Catarina König ägnat sitt liv åt mat. Hon har arbetat på Sigtuna stadshotell, har Instagramkontot Matfashionistan med 182 000 följare och är folkkär tv-kock i TV4. Hon har redan gjort fem kokböcker och nu ges hennes första helt egengjorda ut på nytt. "Mat med guldkant" heter den. Dessutom har hon fått kontrakt på två helt nya.
Hon ringer upp med klartecken från sitt förlag, Max Ström, och berättar att boken som kommer ut i oktober har tema jul.
– Det blir jul rakt igenom, från början till slut. Julen är så viktig, den ska vara på samma sätt år från år och jag vill förmedla det med mina recept. Jag jobbar mest i stugan i Bydalen där är det mycket snö så det blir fina miljöbilder, säger hon.
På internet finns en uppsjö av recept, ändå säljs runt en miljon kokböcker varje år.
– Folk värdesätter en kokbok som ligger framme och är snygg som en inredningsdetalj. Dessutom släpper jag inte recepten som finns i boken någon annanstans, säger hon.
Du lagar oftast mat baserad på animalier: kött, fisk och ägg, när får vi se veganrecept signerade Catarina König?
– Hmm ... Det kanske framtiden får utvisa ..., säger hon hemlighetsfullt innan hon fortsätter:
– Jag går lite utbildningar i att tänka mer klimatsmart, så det är inte främmande för mig.