Vid skrivandet av uppföljaren fanns det också en viss oro. Att skriva en första bok som blir väldigt populär och omtyckt kan ofta skapa förväntningar inför en andra bok som kan förbytas i besvikelse.
– Jag hade inte planerat att det skulle bli en uppföljare, men när jag fick frågan från förlaget började jag fundera.
"Brittas arv" är fortsättningen på Sista sommaren som fick väldigt positivt bemötande och nominerades till både Årets bok 2022 och Storytel awards samma år.
– Jag var glad över att jag fick ett förlagsavtal på Bazar, bara det är ju jättesvårt. Allt som hänt efter utgivningen är bara en bonus. Det var helt overkligt att ens bli nominerad, och häftigt och fint att jag har skrivit en bok som blivit så väl mottagen.
"Sista sommaren" har sålts i 100 000 exemplar och är utgiven i Danmark och Norge med lanseringar i Finland och Tyskland 2023.
Även om intresset för litteratur och glädjen till skrivandet alltid funnits där var det inte givet att hon skulle inleda en författarkarriär. För Eleonore har skrivandet mest varit ett projekt, något kreativt att kombinera med jobbet som kommunikatör. En drivkraft var att ta reda på hur hon skriver när hon får skriva helt fritt, utanför jobbet.
– Jag bestämde mig för att ge skrivandet en chans och se om jag kunde fullfölja ett bokprojekt från start till mål. Så jag har inte gått omkring med några författardrömmar hela mitt liv.
Inspirationen till böckerna finns överallt, både från omgivningen och i möten med människor. Även livserfarenheter har bidragit till författarskapet.
– Jag hade nog inte kunnat skriva en bok så mycket tidigare, genom mina livserfarenheter har jag samlat ihop massa intryck om hur människor beter sig kombinerat minnen och olika händelser från mitt liv.
Eleonore vill lämna läsaren med böcker och karaktärer som lever kvar och berör efter att man lagt ner boken.
– Jag vill att det ska kännas och att boken ska stanna kvar. Jag tycker om att läsa böcker som man går och funderar kring fler veckor eller månader efteråt, det är den känslan jag vill ge.
Böckerna utspelar sig på en fiktiv plats kallad Lindö inspirerad av skärgårdsmiljöer. Där byggde Eleonore upp historien och karaktärerna. Böckerna tillhör den populära feelgood-genren, men Eleonore kallar gärna böckerna för relationsromaner och har ingen särskild genre i åtanke under skrivprocessen.
– Många har en negativ syn på feelgood-genren, att den är rosa och gulligull, men mina böcker skildrar också allvarliga händelser och känslor.
Varför tror du att feelgood-genren är på frammarsch?
– Det har nog mycket med samtiden att göra, i oroliga tider kan det vara skönt att få en typ av läsarlöfte att jag som läsare lämnas med en skön känsla när boken är utläst.
I framtiden skulle Eleonore absolut kunna tänka sig att skriva en Uppsalabaserad berättelse eftersom det finns otroliga stadsmiljöer här.
– När jag gör research om staden blir jag insnöad i detaljer för jag vill att allt det geografiska ska blir rätt för läsarens skull.
Men det finns också tankar om en del tre i Lindö-serien.
– Jag vet inte riktigt vad nästa bok blir ännu men jag kommer att fortsätta skriva. Samtidigt har jag mitt jobb som kommunikatör på Region Stockholm som jag kommer fortsätta med.