Lördagens kulturnatt är den 29:de i ordningen och projektledaren, 31-åriga Elin Winberg, har en grupp på sju personer vid sin sida. Hon är lugn, trots punka på cykeln den här morgonen, men hon håller järnkoll på väderappen.
– Sist jag kollade visade den 11 grader på lördag, nu är det uppe i 16. Det ser ju lovande ut bortsett från regnmolnen. Men de flesta evenemangen är ju inomhus, säger Elin Winberg, Destination Uppsala, bolaget som ägs av Uppsala kommun och leder kommunens större evenemang.
600 programpunkter av 204 arrangörer på 134 platser är årets facit och det gör Kulturnatten till Sveriges största, enligt Uppsala kommun. I fjol kom 175 000 besökare och då var det 622 programpunkter.
Nytt för i år är en uppgraderad hemsida med bättre möjligheter att filtrera sitt sökande i programbladet.
Vad är det värsta som skulle kunna hända?
– Teknikstrul, och speciellt med hemsidan, som har låg belastning största delen av tiden, men får väldigt hög precis inför och under Kulturnatten.
Vad mera är nytt för i år?
– En större satsning på scenen vid Stadshuset. Det är en öppen scen för dem som har anmält sig i förväg. Där kommer att bli allt från samba, synth, reggae till commedia dell'arte och folkdans. Och även foodtrucks, tanken är att det ska bli ett skönt nytt hängområde där. Fyris torg med sin scen är ju ett annat och där finns också mat, säger Elin Winberg.
Fler toaletter blir det också.
–Men sätt inte det som rubrik, säger hon och skrattar.
Vem avgör vad som ska hända på kulturnatten?
– Destination Uppsala bestämmer inte vad som ska hända på Kulturnatten. Det gör arrangörerna och vår uppgift är att samordna allt som de vill ordna. Med undantag för invigningen som vi planerar, säger Elin Winberg.
Invigningen som sker på Konserthuset vilar på årets satsning som är nationella minoriteter. För musiken står den samiska artisten, Elle Márjá Eira, som komponerat invigningsfanfaren. På flera ställen kommer "Maadteraahkas döttrar”, att visas, en virtuell konstupplevelse med samisk prägel och som går att se via en app i Odinslund och Stadsträdgården.
Hur är det med säkerheten?
– Vi har jobbat ihop med polisen och socialtjänsten sedan mars i år, och kommer att ha ett servicecenter på Gillet. Därifrån utgår socialtjänsten, ett 40-tal nattvandrare, evenemangs- och ordningsvakter och kan arbeta tillsammans. Det är lättare att lösa eventuella problem om all information samlas på ett ställe, säger Elin Winberg.