"Vi bestämde att vi får sabba för varandra"

Eva Vilhelmsson från Uppsala, deltar i den nya säsongen av "Dessertmästarna" som har premiär 22 augusti på Kanal 5.

Eva Vilhelmsson från Uppsala hade kul under inspelningen av ”Dessertmästarna”.

Eva Vilhelmsson från Uppsala hade kul under inspelningen av ”Dessertmästarna”.

Foto: Magnus Selander

Kultur och Nöje2018-08-20 12:00

Hur hamnade du i "Dessertmästarna"?

– De ringde mig och frågade om jag ville. Då var jag tvungen att tänka lite, för även om jag älskar desserter och har jobbat med mat 20 år så är inte desserter min specialitet. Men jag läste på lite om programmet och det verkade kul. Nu är jag köksmästare på Menigo men har även jobbat som kock och kallskänka. Som kallskänka jobbar man en del med desserter.

Vad var roligast med att vara med?

– Själva upplevelsen och erfarenheten att göra tv. Vi var ett otroligt härligt gäng och har kontakt fortfarande.

Så konkurrensen gjorde er inte till fiender alltså?

– Nej, inte alls. Vi bestämde när vi började att om man får en fördel ska man sabba för de andra även om vi egentligen är kompisar. Programmet spelades in under två veckor i februari så det var intensiva dagar och vi kom nära varandra. Alla har olika specialiteter, programmet är väldigt brett.

Vilken är din specialitet då?

– Min styrka är nog att jag är allsidig.

Var det svåra tävlingsmoment?

– Det som gör det svårare än vanligt att stå i köket är att man blir trött av att allt går på tid och domarna står bakom nacken och kommenterar och småpikar, frågar om man tycker att det ser bra ut.

Har du någon favoritdessert?

– Jag älskar ju choklad. Gärna med lite syra vid sidan om – passion, citron eller lime. Jag gillar också det vi har i vår svenska natur, som bär och rabarber.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!