Uppsalakock tävlar i "Kockarnas kamp"

Cajsa Johansson är Uppsalakocken som i höst tävlar i tv-programmet "Kockarnas kamp".

Uppsalakocken Cajsa Johansson tävlar i höst i matlagningsprogrammet "Kockarnas kamp".

Uppsalakocken Cajsa Johansson tävlar i höst i matlagningsprogrammet "Kockarnas kamp".

Foto: Nina Leijonhufvud

Kultur och Nöje2014-07-03 09:07

Hur gick det till när du blev frågad att delta?

– Det var produktionsbolaget som hade blivit tipsade om att det fanns en kunnig kock vid namn Cajsa i Uppsala. Först blev jag jätteglad, men samtidigt också skräckslagen. Jag tänkte att "hjälp, fixar jag detta?". Fast när jag hade tänkt efter lite så bestämde jag mig för att tacka ja och det känns så roligt.

Har du förberett dig något inför programmet?

– Ja, tävlingen handlar ju mycket om själva grunderna inom kockyrket och eftersom det var ett tag sedan jag utbildade mig så är det ju saker man inte längre gör varje dag. Jag har försökt att fokusera på att träna styckning, filea fisk, skala och hacka - precisionsmoment. Det har verkligen varit spännande att repetera och det har givit mig mycket inspiration. Och blodad tand! Jag som tänkte att jag var färdig med tävlandet känner nu hur adrenalinet kickar igång igen.

Vad tror du utmärker dig i tävlingen?

– Jag är inte den snabbaste men jag är smaksäker. Jag är bra på att balansera sötma, sälta och syra vilket gör mig rätt duktig på att till exempel smaksätta såser. Sedan är jag lugn, det blir man med erfarenhet, och rutinerna sitter nog där de ska.

Blir du kvar i Uppsala hur tävlingen än går?

– Absolut, jag trivs fantastiskt bra i den här staden. På matsidan händer det mycket här och Uppsala är idag verkligen en matstad att räkna med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!