På festivalens Facebooksida luftar ett antal besökare sitt missnöje: "Det enda som var något att ha var kuben i Vretgränd och regnbågen i Stadsparken. Bättre kan ni", skriver en Uppsalabo. Andra kommentarer: "Trist och fjuttigt antiklimax" och "Var definitivt pampigare förr". Andra besökare är desto mer nöjda och berömmer flera av ljusverken.
– Önskemålet inför årets festival var att den konstnärliga nivån skulle höjas. Resultatet av det arbetet har mottagits mycket bra, och därför känner jag mig stolt över årets upplaga.
Att vissa blivit besvikna och önskat något mer storslaget är inte så konstigt, tycker Patric Kiraly.
– Många jämför med anslående ljusverk och projektioner från tidigare år. Men det går inte att belysa domkyrkotorn eller ha kilometerlånga laserstrålar varje gång, det skulle bli tråkigt och förutsägbart, säger Patric Kiraly.
Han har förståelse för att många vill ha ljusverken på plats längre än knappt tre veckor.
– Som Uppsalabo kan jag känna att det känns lite tomt och mörkt när ljusverken släcks. Men samtidigt har man 18 dagar på sig för att uppleva festivalen och det bör räcka.
Patric Kiraly tycker att festivalen, som startade 2008 och i år för första gången haft en konstnärlig ledare, gjort tydliga avtryck och förändrat Uppsala.
– Kommunen arbetar numera mer medvetet med ljussättningar. Vissa av ljusverken har också blivit permanenta, säger han.
Hur nästa års festival ska gestaltas än inte klart, inte heller vem som då får uppdraget som konstnärlig ledare.