Stora humorturnén inleds i Gimo

2020 blir ett intensivt år för Gimokomikern David Sundin. Först programleder han Melodifestivalen och sedan följer en egen turné.

David Sundin fotograferad framför biblioteket i Gimo.

David Sundin fotograferad framför biblioteket i Gimo.

Foto: Tobias Ahlén

Kultur och Nöje2019-11-29 08:00

Turnén med humorföreställningen "Nya svenska ord" är David Sundins första stora egna turné. Den har premiär 10 oktober 2020 i hemstaden Gimo och kommer till Uppsala 18 oktober.

–  Det känns bra att starta i trygghet, för att sedan ge sig ut. Och roligt att Gimo inte bara är ett stopp på turnén utan att det faktiskt blir premiär i Ladan, säger David Sundin.

Föreställningen är en stå upp-show som knyts ihop av att David Sundin lanserar nya ord som han tycker saknas i svenskan.

– Till exempel så är det krångligt att förklara "stulen fruktkompott" och enklare att säga "snylt". Eller ordet "nakom", som kan vara bra om man snabbt vill säga att det står en naken person bakom.

Turnén är inte det enda som händer i David Sundins karriär 2020. Först är han en av tre programledare i Melodifestivalen. Framåt sommaren kommer också filmen "Se upp för Jönssonligan", där han spelar Harry.

– Allt som jag arbetat med tidigare kommer nu. Egentligen jobbade jag som hårdast 2019. Föreställningen har till exempel funnits ett tag. Den är inte helt klar, men grunden är lagd. Jag har varit nervös för att ingen ska vilja komma och se mig så jag har skjutit på det. Men nu får det gå som det går, gör jag det inte nu så blir det aldrig av.

När UNT intervjuade David Sundin i mars var han i färd med att planera sin egen bröllopsfest i just Ladan i Gimo.

–  Precis! Jag har gjort mycket där, varit på minidisko och gift mig och nu ska jag framträda. Det blir en sak till att checka av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!