De slag som det handlar om i utställningstiteln är de man gör med hjälp av en bom i en vävstol och vävandet är det gemensamma för vävgruppen Studio Supersju. Den grundades hösten 2016 och består av Arianna Funk, Ia Centerhall, Josefin Gäfvert, Miriam Parkman, Mirjam Hemström, Siri Pettersson och Vega Määttä Siltberg. Alla gruppmedlemmarna är födda 1985-1992 och kommer från Sveriges främsta utbildningar inom textil, Konstfack, Handarbetets Vänner och Textilhögskolan i Borås. De har redan hunnit göra flera utställningar tillsammans och fått stipendier för sitt samarbete. Den gemensamma basen är studion vid Årsta torg i Stockholm.
– Vi gick olika utbildningar, men det fanns vissa kopplingar mellan oss ändå. Vi kände alla efter våra utbildningars slut att vi skulle vilja ha en gemensam ateljé, vilket vi hade i början. Numera sitter vi inte i samma lokal men samarbetar som grupp ändå. Vår styrka är att vi är så olika, men kan utvecklas tillsammans i en dialog, säger Vega Määttä Siltberg.
– Det finns en poäng med att arbeta i en grupp. Som sju unga kvinnliga vävare kan vi nå något större än om vi verkar en och en. Vi vill premiera inkluderande istället för den konkurrens som annars råder i design- och konstvärlden, säger Miriam Parkman.
Gruppen vill ta vävkonsten in i en ny tid, både bruksväv och konstväv. Medlemmarna arbetar i en mängd olika vävtekniker. De arbetar både med design som kan massproduceras och rent konsthantverk.
– Vävning är en konstform som är extra tålamodskrävande. Man ser bara en bit i taget av det man gör. Många tänker nog att vävning är tryggt och lite rart. Men jag skulle säga att det är hårt och risktagande, säger Miriam Parkman.
– Men det håller på att växa fram en ny vurm för textilt hantverk. Vi tror absolut att vi kan leva på det och att det finns en positiv framtid för oss!
Tidigare har gruppen bara haft så kallade pop up-utställningar med försäljning. Den här utställningen på Kaleido är deras första "riktiga" utställning tillsammans. De berättar att de trots vitt skilda uttryck och tekniker ändå har enats om ett gemensamt tema och en gemensam färg för utställningen som går igen i deras verk. Varje textilkonstnär har tolkat temat efter sitt eget uttryck.
– Men vad det är får besökaren upptäcka själv, säger Vega Määttä Siltberg.
Utställningen kan ses på Kaleido till och med 5 maj.