Heldagskonventet på UKK är bara en bråkdel av alla kulturevenemang som ordnas i Uppsala län.
– Under 2016 ordnades fler än 700 000 kulturevenemang runtom i länet och siffran för 2017 är ungefär den samma. En stor del av dessa är musikarrangemang, men föreläsningar och utställningar räknas också, säger Anna Bjurvald på Uppsala Läns Bildningsförbund, som är en av medarrangörerna.
Journalisten Thomas Östlund modererade en paneldiskussion om förutsättningarna för Uppsalas lokala kulturliv.
– I flera städer är fokus på de stora kulturaktörerna och satsningar görs på arenor och konserthus. När det sker glöms de mindre kulturaktörerna lätt bort, vilket naturligtvis påverkar kulturlivet som helhet, säger han och fortsätter:
– Hur mycket ska politiken styra kulturlivet? Borde inte efterfrågan eller kulturutövarna vara de som styr?
LÄS MER: Hur mår musiklivet i Uppsala?
I paneldiskussionen möttes kulturdirektör Kajsa Ravin för Region Uppsala, musikvetaren Johan Söderman, kulturarrangör Johan Lindgren, enhetschef Linda Brandemark på studieförbundet Bilda och musiker Joppe Pihlgren.
Återkommande teman var politik och pengar.
Kajsa Ravin tillträdde som kulturdirektör i mars och pratade om motsättningen mellan frihet och ekonomiskt stöd.
– Det kan inte finnas 100 procent frihet utan att vi utkräver ansvar, anser hon.
På det nygrundade Kulturhuset Femman har de kommit runt den motsättning hon nämner. Johan Lindgren som är en av drivkrafterna bakom kulturhuset berättar att deras nygrundade verksamhet har gått bra hittills, men inte för att de får ekonomiskt stöd från kommunen eller studieförbund.
– Vi kan inte kalla vår verksamhet fri om vi inte försöker driva den fritt, det vill säga utan offentliga medel, säger han.