Krogar satsar också på valborg

På senare år har Uppsalas nattklubbar fått en allt större roll i valborgsfirandet. I år erbjuds sillunch och festivalstämning redan på valborgseftermiddagen.

Foto:

Kultur och Nöje2015-04-29 07:59

Samtidigt som flera studentnationer väljer att sluta med champagnegaloppen har Uppsalas nattklubbar börjat ordna allt större event under valborg. Birger Jarl ordnar ingen regelrätt champagnegalopp, men deras eftermiddagsfest i trädgården har blivit mer populär de senaste fem åren.

– Det är nog flera saker som spelar samman. Under senare år har det blivit viktigare att följa alkohollagen och för att ordna champagnegalopp ställs väldigt höga krav, vilket jag tror har påverkat nationerna. Sen är vi öppna för alla, inte bara studenter, vilket jag tror lockar många, säger Johan Lindh som är nattklubbsansvarig på Birger Jarl.

Även Svenssons krogar satsar på flera dagliga aktiviteter under valborg: sillunch på Stationen, valborgsbrunch på Jay Fu och servering från tidig morgon på Åkanten.

– Valborgsbrunchen drog vi igång förra året och den blev genast omåttligt populärt. Möjligtvis vill folk ha ett mer städat alternativ till studenternas vilda firande. Det finns en mer mogen åldersgrupp som också vill hitta på något trevligt på valborg och den har vi uppenbarligen funnit, säger Sebastian Schardl som är drifts- och personalansvarig på Svenssons krogar.

Nattklubben Klubben (f.d. Allstar) ordnar valborgsfesten "Slaget om såporna". Tillställningen som öppnar dörrarna på förmiddagen kommer att gästas av flera dj:s och några forna dokusåpadeltagare.

Flustret erbjuder sillunch, champagne och livemusik med start på förmiddagen.

– Det är en tradition sedan många år tillbaka som alltid dragit mycket folk. Om det inte snöar eller spöregnar är det fullsatt vid klockan 15. Då spelar artistduon Duo Jag, vilket också är en tradition sedan nästan tio år, säger Johan Berglund som är marknadschef på Flustret.

Birger Jarl, Saluhallen, Flustret och Klubben ordnar som vanligt dansklubbar på valborgsnatten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!