ZmajkoPetronijevic började arbeta inom krogbranschen redan på 70-talet. Han har stått i baren på bland annat "Skaris" (Skarholmen), Guldtuppen/Studio Q och Camel Club. Som bartender var det han som såg till att Uppsalaborna fick något i glaset.
– Öl var populärt och den gamla godingen San Fransisco (vodka, bananlikör, apelsinjuice). Groggar som gin och tonic eller whiskey och cola drack många. Lite likörer som punsch och Cointreau var mode att dricka då.
Enligt Zmajko var det viktigt att som bartender skapa en social stämning för att folk skulle känna sig som hemma.
– Alla drack för att våga prata eller flörta, det var ingen som köpte läsk. Folk var inte så vana att gå ut eller hantera dricka och vi hade många som somnade på klubben. Men det var bra tider, folk hade pengar och kunde köpa champagne.
LÄS MER: Minns du ditt Uppsaladisko?
Ann-Sophie Myrefelt, idag vd och hotelldirektör på Radisson Blu & Park Inn i Uppsala, flyttade till stan 1982. Under tiden hon var student var det nationerna som gällde, men sommaren 1984 fick hon jobb på Charlie's krog, som låg på Sysslomansgatan.
– Jag var i tjugoårsåldern då, men jag tycker inte att det känns som så längesen. Min upplevelse var att det var på Charlie's man hängde och träffade alla man kände. Där har jag både jobbat och haft jäkligt mycket kul.
Några av krogarna som fanns var Guldtuppen/Studio Q som låg i korsningen Kungsgatan/S:t Olofsgatan. Namnet Studio Q var inspirerat av den legendariska nattklubben Studio 54 i New York. Musiklubben Rackis, där bland annat Eldkvarn och Gyllene Tider spelade, Baldis där dansbandsfansen hängde låg på Dragarbrunnsgatan, samt Flustret som lever kvar än idag.
LÄS MER: 13 årtionden av Nöjesliv
En förändring som har skett enligt Ann-Sophie är att det är mindre fokus på dans idag medan det på 80-talet var disco som gällde.
– Vi brukade hänga i baren och en populär drink var White russian (Kahlua, vodka och mjölk). Sen var det förstås San Fransisco och andra sliskigheter, men redan på den tiden hade jag smak för champagne. Sedan dansade vi alltid som galningar, det var den mest intensiva partyperioden för mig.
Förutom benvärmare och starka neonfärger är musiken något som många förknippar med årtiondet. En som har koll på musiken är Johan Lindh, delägare av Birger Jarl. I slutet av 80-talet var han dj och spelade på flera olika ställen i stan. Låtar som "Take on me" och "Girls just wannahavefun" var självklara på dansgolven.
LÄS MER: "Vi ska bara köra gamla hits"
– De låtarna är ju "After ski"-låtar idag. Sedan fanns en genre som hette Italodisco som var stor, vilket var dansmusik eller synthdisco från Italien. Den har helt dött ut och jag har nog slängt alla skivor jag hade därifrån.
Det är mycket som har förändrats. Istället för att bära runt på fysiska skivor i stora backar räcker det idag med att ha låtarna i ett USB-minne. Att vara dj på 80-talet var inte lika glamouröst som det kan vara idag enligt Johan.
– Dj:s är ju världsstjärnor idag, men då var det inte så många som höll på. Det var en ganska speciell hobby och man fick stå intryckt i ett hörn och spela.
Andra populära uteställen som fanns var Jetset på Svartbäcksgatan, Baboo på V-Dala, Grand slam på Trädgårdsgatan och Mon Cheri, fd bowlinghallen i St Per-gallerian.
LÄS MER: "Kalkstensgrottan var Charlie´s signum"