"Klockan 19.51: Minderårig person LOB, (Lagen om omhändertagande av berusade personer) polisen kontaktar vårdnadshavare."
Den meningen upprepas ett stort antal gånger i polisens ärenderapport under Brännbollsyran i Umeå i maj, enligt tidningen Västerbottens-Kuriren.
Brännbollsyran arrangeras av företaget Homerun festivals som även arrangerar Uppsalas nya festival Homecoming i Polacksbacken 30–31 augusti.
– Vi har en helt annan ålderstruktur på Homecoming. På Brännbollsyran var snittåldern drygt 20 år, Homecoming har enligt biljettförsäljningen en fyra år äldre snittålder. Vi förväntar oss inget fylleslag, säger Christoffer Lundström, projektledare för festivalen.
Festivalen marknadsförs mot ungdomar och studenter. Pressmaterialet talar om festivalens "tematik" som inspirerad av bland annat alkoholspelet beerpong och fratparty, en stereotyp amerikansk collegefest som till stor del går ut på att dricka så mycket alkohol som möjligt.
– Homecoming är nära kopplad till studenter därför jobbar vi med traditionella collegeinslag i marknadsföringen. Det finns inget regelverk som säger hur beerpong ska spelas. Vi tillhandahåller muggar, bollar och bord där man har möjlighet att spela, säger Christoffer Lundström.
Men alla vet väl att spelet går ut på att dricka mycket öl snabbt?
– Beerpongen har ingen specifikt närmare koppling till att man ska dricka än vad någon annan aktivitet på området har, det är en bollaktivitet. Att dricka är helt frivilligt.
Den drogliberala gruppen ODZ uppträder klockan på lördagseftermiddagen, en tid på dagen då barnfamiljer kan tänkas finnas bland besökarna.
– Så är det. Det finns många artister som pratar om sin vardag och vissa lever i en festinspirerad vardag. Det förekommer den sortens textinslag i hiphopkulturen. Vi är en kommersiell aktör som primärt lyssnar på vad besökarna vill ha. Det här bandet är efterfrågat, det passar bra in på en festivalscen och i tonaliteten.
Men förhärligar ni inte droger och fylla med just dessa festivalingredienser?
– Ölförsäljning är integrerat i ett festivalkoncept, det är inget vi skäms över. Vi har inte något intresse att göra en drogliberal festival med enbart artister som förespråkar droger eller alkohol, vi vill hitta balans därför har vi också Zara Larsson och Veronica Maggio på scen, säger han.
Uppsala ungdomsjour är närvarande med ett tält utanför festivalområdet.
– Den här typen av arrangemang drar ofta till sig minderåriga som kanske inte har råd eller åldern inne för att ta sig in till festivalen. Vi ser till att det finns en fast punkt som alltid är bemannad med vuxna och vi uppmuntrar föräldrar att hålla kontakt med sina ungdomar, säger Malin Vans Méndez, biträdande enhetschef, Uppsala ungdomsjour.
Polisen förväntar sig ett högre tryck och lägger extra resurser på festivalen.
– Vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss, festivalen är ny. Det blir väl någonstans runt 8 000- till 10 000 besökare. En ytterligare faktor är att det nyss varit lönehelg och att studenterna har återvänt till Uppsala. Vi förväntar oss ett högre tryck än vanligt även med mycket folk i citykärnan, ungefär som under en fotbollsmatch mellan IFK Norrköping och Sirius, säger Andreas Örth, polisens insatschef för festivalen.