Doping. Under våren 1992 duggade dopingavslöjandena tätt. Sex styrkelyftare från Örsundsbro och Håbo hade åkt fast.. Efter det hamnade dopingdebatten i kommunhuset via Idrottshuset. Fritidsförvaltningen fick in flera tips om försäljning kring styrketräningslokalen i Idrottshuset. Kommunen skulle satsa på att jobba förebyggande med information.
Tösabiten. För femte året i rad arrangerades cykelloppet Tösabiten. Det var 174 cyklister som trotsade värmen och skavsåren i rumpan och cyklade de fem milen som startade vid S:t Iliansskolan och kördes över Fjärdhundra och Torstuna för att sedan gå i mål vid Enköpings-Posten. Två vätskekontroller fanns placerade utmed vägen, men för många blev det som en nöjestripp med flera stopp.
Arbetslöshet. Inte sedan 30-talet hade arbetslösheten varit så hög som i Enköping som 1992. 5,5 procent av enköpingsborna var utan jobb. Bara under juli månad hade Arbetsförmedlingen registrerat 180 arbetslösa. Största anledningen var att så många byggjobbare bodde här. Byggbranchen hade känt av lågkonjunkturen.
Tromb. En tromb svepte över Enköpingstrakten. I Torstuna förstördes flera ladugårdar, takplåt och brädor flög flera hundra meter över åkrarna. Hos Larssons i Vappeby, Torstuna hade loge och ladugård blåst sönder. I Härkeberga blåste flera träd ned över elledningar och många fick strömlöst. I Hummelsta slet tromben loss ett garage som flög iväg långt från sitt ursprungsläge.
Golf. Haga Golfklubb hade fått klartecken från regeringen. En granne hade överklagat byggnation av golfbanan i Haga, först till länstyrelsen och sen till regeringen som inte tyckte att det fanns några hinder att sätta igång bygget. I och med det kunde också Haga Golfklubb som hade 150 medlemmar bli fullvärdig medlem i Svenska Golfförbundet. Men innan bygget statade var man tvungen att värva 300 medlemmar till.
Skola. Skolhistoria skrevs i Håbo. Då öppnade den första friskolan i kommunen. MIU-skolan i Idealbyn i Skokloster. Vid skolstarten av höstterminen 1992 hade skolan 15 elever i en 1-6 klass. Skulle det bli fler elever skulle inte klassrummen räcka till. Skoldagen inleddes och avslutades med meditation för eleverna. Slöj och idrott fick de utöva på Gransätersskolan.
Avstannat bygge. Bygget i Annelund blev en betongkyrkogård. Där skulle det byggas lyxhotell med 200 rum, restaurang, kontor, bensinstation och ett stort köpcenter tre år tidigare. Byggherrar var Bastiljen. De betalade 141 000 kronor för byggnadslovet samt 6 470 000 kronor för mark, administration, gator och belysning till kommunen. Bygget påbörjades men ett år senare lade Bastiljen ner allt arbete.