Årets uteservering: "Hit kommer folk på alla tider"

Mat för alla, och solläget förstås. Det är segerreceptet, om du frågar personalen på årets uteservering Stationen.

Stationen bäst på ute. Martin Andersson, koncernkökschef för Svenssons krogar, och Sebastian Schardel, driftschef.

Stationen bäst på ute. Martin Andersson, koncernkökschef för Svenssons krogar, och Sebastian Schardel, driftschef.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Kultur och Nöje2015-02-13 06:00

"Är det någonstans 'alla' är – så är det här.' "

– Det stämmer verkligen fullt ut. Hit kommer folk på alla tider, säger Sebastian Schardl, driftschef på Stationen, när han får höra motiveringen.

Ett restaurangbesök på Stationen är ”okomplicerat”, förklarar Sebastian Schardl, och det är också deras styrka.

– Vi tilltalar väldigt många och har alla sorters mat. Här får du allt från fika till en entrecôte.

Svaret på hur de ska upprepa samma bedrift nästa år är enkelt.

– Vi ska fortsätta jobba vidare med att vara tillgängliga för alla.

Uteserveringens solläge är också något han tror lockar många. Så här i mitten av februari har man ännu inte ordnat med borden och stolarna på uteserveringen. Men så snart vädret tillåter räknar de med att den återigen fylls till bristningsgränsen med sollapande gäster.

Årets uteservering - Motivering:

”Stationen är verkligen Uppsalas utehäng . Är det någonstans ”alla” är – så är det här.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!