Årets hederspris: "Vi har varit rätt bortskämda"

Utmärkelserna har fullkomligt haglat över restaurangen sedan starten 1997. Men J-C Hamberg blir ändå överraskad när han får veta att Hambergs fisk tilldelats året hederspris.

Hederspris till Hambergs. Från vänster: Lackis Bergström, Susanne Lindgren, Lisa Rygård, J-C Hamberg och Artin Haghnazarian.

Hederspris till Hambergs. Från vänster: Lackis Bergström, Susanne Lindgren, Lisa Rygård, J-C Hamberg och Artin Haghnazarian.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Kultur och Nöje2015-02-13 06:00

Videon är inte längre tillgänglig

– Oj! Jag ser det nog som ett pris för en lång tids framgångsrik verksamhet, om jag får säga det själv, säger J-C Hamberg, som genom åren fått ta emot en hel del utmärkelser och priser.

– Vi har varit rätt bortskämda med det. Men det är alltid trevligt att uppmärksammas.

Allt startade för 33 år sedan i Saluhallen, då som butik, innan Hambergs flyttade in i lokalen vid Fyristorg.

Mycket har hänt under åren på restaurangen, som närmast blivit en institution för Uppsalaborna. Men konceptet har förblivit detsamma.

– Vi har envist hållit fast vid och haft som nästan fundamentalistisk princip att vi ska rikta in oss på fisk och skaldjur.

Med samma koncept hoppas de fortsätta kunna servera staden med havets läckerheter.

– Håller vi på ett tag till kanske vi får ett till sådant här, skrattar J-C Hamberg och höjer diplomet.

Årets hederspris - Motivering:

”Läge för S.O.S.? Ta’t lugnt. Livbåten i Uppsalas krogbukt – Hambergs fisk – ligger stadigt på plats efter imponerande 18 år i samma sjödugliga lokal. Med glimten i serveringsögat och klassisk kvalitet när det kommer till både vinutbud och skaldjursplatåer kan gästerna känna sig både mätta, glada och trygga.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!