– Jag var på en Siriusmatch där det var runt femtusen personer på läktaren. Och det var hur mycket människor som helst! Just då hade jag ungefär sextusen läsare och kunde inte fatta det när jag såg den där samlingen människor. Och jag undrade, vad vill så många människor veta om mig?
Frida Norén driver unt-bloggen ”Norén på vift”, en bred blogg om sitt liv i Uppsala i fokus. Här kan man läsa om hennes dagliga bestyr, om glädje och sorg, högt och lågt. Kort sagt, i bloggen lär man känna personen Frida Norén. Och hon är expert på att skapa intresse runt sin egen person, av att få människor intresserade av vem hon åt lunch med eller vilka skor hon har köpt. Hemligheten?
– För att man ska bli populär som bloggare tror jag dels att man behöver leva ett liv som inte alla kan leva. Lite flärd skadar aldrig men det ska också framgå att man inte är någon övermänniska. Jag tycker om att skriva om gånger jag gjort bort mig, om att vara 31 år och inte hitta någon som vill älska mig och dylikt.
Från början reflekterade hon inte så mycket över hur hon framställde sig själv, och inte heller hur många det var som läste hennes blogg. Det är först nu den senaste tiden, då antalet följare ökat markant, som hon börjat fundera på vad det egentligen är hon gör rätt.
– Jag har en personlig ton i mitt språk och försöker skriva med hög igenkänningsfaktor. Och när man plussar på att man träffade en nunna när man haltade hem i fodralklänning vid 05-tiden, kanske inte alla känner igen sig, men kanske den kittlande känslan.
Tidigare skrev hon mest om sig själv och sina kompisar. Men populariteten har gett mersmak och Frida Norén har blivit mer strategisk i sitt bloggande. Hon involverar fler människor så att fler länkar vidare och är noga med att skriva om olika platser i Uppsala som läsarna kan tycka är intressanta.
– Även om min blogg handlar om mitt liv i Uppsala, så kan jag inte bara skriva om min egen lunch och fota tallriken varje dag, det krävs stundom att jag bjuder på nyheter, krönikor och tankar med poäng. Alla detaljer om platser, händelser och personer i staden ger mervärde.