Förrätter/Tapas
Repollo (119 kr) på La Comida
Krogpatrullen: "Grillad spetskål med manchego och chilimajo – en ren och skär dröm för en kålfantast".
Ceviche (102 kronor) på La Comida
Krogpatrullen: "Underbart krullande syrlig och het, och lindring finns i form av avokado till de små torskbitarna."
La Comida (S:t Persgatan 13) recenserades 2 februari.
Marulkskind, bouillabaisse & morot (165 kr) på Duo
Krogpatrullen: "En mustig historia med en liten kindbit i mitten, omgärdad av vackra orange stråk av den sydfranska soppan, fast i Duos tappning är det mer som en kräm, där en tydlig sötma gifter ihop anrättningen."
Stracciatella & vintertomater (150 kr) på Duo
Krogpatrullen: "Utsökt smeksam med len ost, rostade valnötter, zeststrimlor och små tomathalvor".
Duo (Väderkvarnsgatan 26) recenserades 22 mars.
Råbiff (135 kr) på Elviras
Krogpatrullen: "En rejäl puck relativt finfördelat men välsmakande kött."
Elviras (Drottninggatan 1) recenserades 13 september.
Enbärsgravad hälleflundra (225 kr) på Villa Anna
Krogpatrullen: "När den kommer in knockas patrullen två gånger om. Först av presentationen – den serveras inkapslad av ett grovmaskigt nät gjort på pilgrimsmussla och färgat med bläckfiskbläck – och sedan av smakerna, som kommer slag i slag genom enbär, kokosvinäger, syrad grädde och en liten sallad med frusna tomater. Oemotståndligt fräscht, ett galet fyrverkeri."
Stekt havskräfta (225 kr) på Villa Anna
Krogpatrullen: "En annan fullträff är stekt havskräfta med ingefärsbakad morot, riven svart citron, brynt smör och kimchihollandaise. Kräftan är mjäll och trivs i sitt smakdynamiska sällskap. Mat för kungar och drottningar."
Villa Anna (Odinslund 3) recenserades 1 november.
Huvudrätter
Griskind, krämig majs & jalapeno (320 kr) på Duo
Krogpatrullen: "Den långkokta kinden är underbar och har en hög sälta efter att ha marinerats i soja, vilket fungerar som motvikt till majsens sötma."
Duo (Väderkvarnsgatan 26) recenserades 22 mars.
Spagetti all’amatricaiana (235 kr) på Paesano Italiano
Krogpatrullen: ""En fröjd med en lagom chilispetsad sås på san marzano-tomater och knaprig pancetta toppat med burrata."
Prosciutto di Parma (215 kr) på Paesano Italiano
Krogpatrullen: "Nyhetens behag kring napolitanska pizzor kanske har lagt sig en smula, men det förtar sannerligen inte upplevelsen av att få in en härligt tufft gräddad skapelse där degen är samtidigt lätt och luftig och skönt seg. Brödaromen gifter sig fint med de syrliga tomaterna och den milda osten (fior di latte). Det finns 17 olika varianter. Patrullen uppskattar en enkel Prosciutto di Parma som även har rucola och parmesanflagor utströsslade."
Paesano Italiano (Kungsgatan 34) recenserades 3 maj.
Picanha (del av grillbuffé för 495 kr) på Heaven Grill De Brazil
Krogpatrullen: "Picanhan är förstås lite av galjonsfiguren, en ståtlig och robust styckdetalj som älskar att bli grillad."
Heaven Grill De Brazil (Drottninggatan 3A) recenserades 7 juni.
Hjort (179 kr) på Asian Square
Krogpatrullen: ”Hjort med teriyaki, svamp och tryffelmayo lever upp till de höga förväntningarna."
Asian Square (Stora Torget 10) recenserades 4 oktober.
Helgeflundra (365 kr) på Hambergs
Krogpatrullen: "En bit fast fisk, några stunsiga räkor och toppad med pepparrot och drypande i smör. Så enkel kan lyckan se ut ibland."
Hambergs (Fyristorg 8) recenserades 13 december.
Efterrätter
Helado de sàndwich (119 kr) på La Comida
Krogpatrullen: "Den överraskande ambitiösa 'glassmackan': vaniljglass mellan tunna chokladkex, drypande av dulche de leche och chokladsås och täckt av hackade hasselnötter. En skön kaloribomb."
La Comida (S:t Persgatan 13) recenserades 2 februari.
Gino (99 kr) på Baras
Krogpatrullen: "Dessertmenyn är rena barnkalaset korsat med 70-talet (...) Ginon ger dock valuta för pengarna och liknar en rejäl portion fruktsallad."
Baras (Kungsgatan 57A) recenserades 1 mars.
Sorbet av getyoghurt (165 kr) på Villa Anna
Krogpatrullen: "Vackert presenterad, där sorbetklicken, som vilar på inlagda plommon, har en liten krona i form av ett 'hallonlöv'. Därtill hälls en consommé på vinbär och nyponros ut i tallriken och det blir i helhet en drömsk, blomstrande dessert som aktiverar alla sinnen."
Villa Anna (Odinslund 3) recenserades 1 november.
Melting chocolate bomb (135 kr) på Blackstone Steakhouse
Krogpatrullen: "En dröm för den riktigt sötsugna som fortfarande är hungrig".
Blackstone Steakhouse (Dragarbrunnsgatan 16) recenserades 22 november.