Tonsättaren Anna Einarsson är initiativtagare till konstvandringen "Konstskådning", där hon och konstnärerna Jessica Faiss och Anna-Karin Brus visar upp verk längs med den tillgänglighetsanpassade Dalbyviksspången, som går mellan herrgården och badet i Hammarskog.
Jag träffar Anna och Jessica när de fortfarande är i fasen att montera sina konstverk. Anna bär runt på en orgelpipa, och Jessica på en skylt med ordet "Vinden".
Skylten, i form av en flagga, är en del av Jessicas bidrag. Tillsammans med flera andra flaggor bildar orden en mening. Korna har varit framme och nosat på konstverket under natten.
– Korna är vår första testpublik, säger Anna.
Jessica är främst verksam inom video och foto, men hon arbetar även med måleri, teckning, performance och installationsverk. Hon har ställt ut både i Sverige och internationellt.
Tillgänglighet är något som båda konstnärerna brinner för.
– Det kan vara ett stort steg att gå in på en konsthall, men när konsten är utomhus är tröskeln lägre, säger Jessica.
Platsen är ett populärt resmål för fågelskådare, och konstsugna besökare uppmanas att ta med kikare, även om det går att ta till sig konstverken utan. Vi stannar till vid ett utkikstorn.
Intill oss finns en vitmålad träskulptur, inspirerad av de fyrbåkar som finns runt om i Sverige. Det här är Annas verk, och ska bli ett ljudverk. Hon rör sig vanligtvis mellan jazz, elektronisk och nutida klassisk musik, men nu ska hon låta vinden spela.
Inuti skulpturen ska hon montera orgelpipor från en gammal kyrka. När de fångar vinden skapar det en speciell klangvärld.
– Det är inte något högt ljud, jag försöker inte att bygga en orgel, säger Anna.
För konstnärerna har det varit viktigt att samspela med naturen, och att undvika att ta över eller göra ingrepp.
– Den här miljön har bevarandevärden. Natur och kultur har gemensamt att det inte går att sätta ett pris på det, för, vad kostar en solnedgång? säger Anna.
Anna-Karin Brus, som inte är med när vi träffas men som deltar i utställningen, arbetar främst med audiovisuella verk och finns representerad i samlingar över stora delar av landet.
Utställningen har öppet från den 8 augusti till den 5 september. Den sista dagen kommer det dit en hemlig gäst som gör ett performance. Projektet genomförs med stöd av kulturnämnden i Uppsala kommun.